Villa Cipressi's trädgård

Villa Cipressi med sin vackert anlagda park ligger vid Comosjön i staden Varenna. Villan och trädgården, anlades på 1500-talet av den välbärgade familjen Serponti, och skiftade sedan ägare flera gånger. År 1980 köptes stället av invånare i Varenna, som ville säkerställa att parken hölls öppen för offentligheten.

Frodiga terrasser

Parken är anlagd med mindre terrasser genom trädgården och ner till sjön. Det många terrassanläggningarna är frodigt planterade med exotiska plantor, blommor och buskar som lever och frodas bra i det milda sjöklimatet. Alla dessa planter är markerade med skyltar, som anger namn, släkte, ursprungsland och blomstringsperiod. Från stort sätt alla terrasser kan du njuta av den vackra utsikten över skön - och inte minst ana den härliga blomsterdoften.

Öppettider

I parken finns också anlagt ett stort öppet område i engelsk trädgårdsstil, där det bland annat står ett stort magnoliaträd. Trädgården är öppen för offentligheten från början av mars till mitten av november från kl 9-18. Inträde kostar 2 Euro per person. Grannegendomen Villa Monastero rymmer också en vackert anlagd park som också går att besöka.