Guidade turer och Utflykter i Lombardiet

Boka utflykter och guidade turer i Lombardiet här

Åk iväg på spännande utflykter och guidade turer i Lombardiet med Viator och Escapeaway. Välj mellan många tuer och utflykter tillsammans med professionella guider. Hög kvalitet och säkrade platser.

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer i Lombardiet erbjuds av Viator i samarbete med Escapeaway.

Förslag på utflykter i Lombardiet

Milano - en av världens fem viktigaste modestäder
Lombardiet är mycket mer än bara Milano, men när du befinner dig i området, varför inte passa på att besöka denna fantastiska stad - som är mycket bättre än sin orättvisa industriella stämpel. I Milano kan du spendera timmar i butikerna, och när shoppinglusten tar slut, kan ett besök i stadens gröna oas, Parco Sempione, kanske locka. Il Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II, La Scala, Museo 900 och Leonardo da Vincis målning "Nattvarden", är bara några av sevärdheterna du kan uppleva i staden. Och när det kommer till maten - ja, då är det få italienska städer som kan erbjuda lika stor variation - här hittar du allt från traditionella pastarätter till nytänkande fusions. 

Norra Italiens vackra sjöar
I Lombardiet hittar vi Italiens tre största sjöar, nämligen Lago di Garda (Gardasjön), Lago Maggiore (Maggioresjön) och Lago di Como (Comosjön). Alla dessa tre sjöar har skapats av glaciärer och utmärks idag för deras speciella atmosfär och miljö, deras långa historia, de omkringliggande vackra medeltida städerna, de många sevärdheterna och de fantastiska naturupplevelserna. Missa inte att besöka en - eller flera - av norditaliens stora sjöar, en upplevelse du sent kommer att glömma.

Vad kom först - Gorgonzola, osten eller Gorgonzola, staden?
I Sverige är härleder nog ordet Gorgonzola först och främst till den kända blåmögelosten, men visste du att Gorgonzola faktiskt också är namnet på en stad i Lombardiet? Staden ligger öster om Milano, och anses vara en förort till storstaden - och trots att Gorgonzola i sig inte har mycket att erbjuda, hålls här varje år i september en fest, Sagra Nazionale del Gorgonzola, som en hyllning till osten (som dock inte längre tillverkas här) - så om du är en ostälskare, kan det vara värt att lägga vägen inom Gorgonzola i september.

Vindistriktet Franciacorta
Vindistriktet Franciacorta ligger väster om Brescia i Lombardiet, söder om Iseosjön. Området erbjuder böljande kullar som präglas av vinmarker med vinstockar, där man frestas till att stanna länge för att njuta av de fantastiska dropparna i nyanserna vit, grön, rosa och rött - och för att inte tala om ett förstklassigt kök, fascinerande buggnader, medeltida slott och borgar från en svunnen tid, och små naturliga oaser. Genom området går en 80 km lång vinrutt, som är perfekt att avverka till häst, på cykel, på motorcykel, i bil eller i buss. Den perfekta utflykten för vinälskaren!

>> Läs mer om udflugter