Resor till Trezzo sull'Adda

Rik på kultur och historia

Trezzo sull'Adda grundades av keltiska stammar på 300-talet före Kristus, och spåren av stadens långa historia kan fortfarande ses och upplevas på många platser.

Genom åren har romare, langobarder, och senare också familjen Visconti satt sin prägel på staden, med både fästningar och murar. Idag kan du t.ex. besöka ruinerna av stadens flotta fort, som är öppet för offentligheten som en grön park.

Trezzo sull'Adda ligger nära motorvägsavfarten på sträckan mellan Milano (ca. 40 km) och Bergamo (ca. 17 km), och är därför en bra utgångspunkt för resor både från flygplatsen i Bergamo (Orio al Serio) och Milanos flygplatser (Malpensa och Linate). Staden har alla förnödenheter man kan behöva såsom affärer, apotek och restauranger.

Karta över Trezzo sull'Adda

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i Lombardiet.Hitta din semesterbostad i Trezzo sull'Adda

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Lombardiet.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Trezzo sull'Adda under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Då du bor förhållandevis nära både Bergamo och Milano, finns det som regel goda chanser att hitta en direkt flygförbindelse från någon av flygplatserna i Skandinavien. Det kan du göra i sökmotorn är på sidan, och beställer du din semester med Escapeaway som ett samlat paket bestående av flyg och semesterbostad, är du dessutom täckt av Rejsegarantifonden och paketreselagen. Det är enkelt och tryggt.

Det finns ingen tågstation i staden, men den närliggande motorvägen gör att det är enklast att ta sig runt i en bil - du kan hyra en bil hemisfrån, med avhämtning på flygplatsen.

Läs mer om biluthyrning i Italien här

Restauranger och inköp

Du hittar ett bra urval av restauranger i staden, och du behöver inte köra långt för att hitta ännu fler möjligheter i grannstäderna. Det finns vidare också lite butiker och några supermarknader där du kan hitta det mesta du kan tänkas behöva under semestern. Vill du spendera en dag med seriös shopping, bör du söka dig mot en av områdets större städer, som Milano, där du kan få shoppingsuget stillat.

På dina turer runt i regionen har du också många möjligheter att fördjupa dig i den lokala gastronomin. Kombardiet är utöver sin vinproduktion, också känt för ostar som gorgonzola och mascarpone (huvudingrediensen i desserten Tiramisù).

Upplevelser och aktiviteter

Närområdet bjuder på många olika upplevelser som t.ex. UNESCO lokaliteten Crespi d' Adda med sin vackra och historiska industripark, nöjesparken Minitalia-Leolandia, golfbanan Villa Paradiso för golfentusiaster som stället lite krav samt icke att förglömma floden Adda som leder till Comosjön och som bjuder på många trevliga upplevelser till fots, på cykel eller varför inte i kanot.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Trezzo sull'Adda