Resor till Tremosine

Hissnande utsikt över Gardasjön

Tremosine är inte en stad, utan ett litet och mycket vackert område som ligger strax ovanför Limone. Du har en fantastisk utsikt över Gardasjön mot Malcesine och och berget Monte Baldo. En utsikt värd att resa efter...

Är man intresserad av natur, berg, lugn och ro samt kulinariska upplevelser så är det lilla området Tremosine som ligger på 600 meters höjd över Gardasjön ett sant paradis.

Gröna berg och magnifik utsikt

Tremosine är ett område som består av 18 små trevliga landsbyar och som ligger mitt ibland de gröna bergen varifrån man har den mest fantastiska utsikten över Gardasjön och det imponerande berget Monte Baldo som ligger på motsatt sida av sjön.

Sommar i Tyrolen

Man får lätt associationer till "Sommar i Tyrol" för dels tillhörde området en gång i tiden Österrike och detta avspeglas också i byggstilen. Det ljud man hör mest av genom bergen är de bjällror som hänger på de många kor och getter som betar på de frodiga gräsmarkerna i bergdalarna. Byarna binds samman av slingriga och ofta smala bergsvägar, härdande till och med för den erfarne bilisten.

Paradis för mountainbike cykling

Som en av våra gäster skriver: "Områdets vägar blev inte byggda för en fullastad Ford Mondeo men det gjorde bara upplevelsen större" Ger man sig iväg på en mountainbike eller motorcykel får man ännu fler möjligheter till upptäcktsfärder genom att ge sig in på de småvägar och stigar dit bilar inte kan åka. Var man än befinner sig i Tremosine så kan man köra ner till byarna runt Gardasjön på några få minuter och fortsätta på vägen som leder till Limone eller via området Tignale där vägen slutar precis norr om byn Gargano.

Upplev de branta serpentinvägarna

En av byarna i Tremosine heter Pieve. Den hänger bokstavligen utför klipporna vilket endast gör utsikten ännu mer imponerande. Här ska vi dessutom ge en förvarning vilket någon kanske tar som en utmaning: Pieve förbinds med Gardasjön via en serpentinväg som av bergkörningsentusiaster beskrivs som den ultimata upplevelsen.

Otroligt vackert

Vägen blev sprängd in i berget år 1913 och tidningen Frankfurter Zeitung beskrev den som "den vackraste vägen i världen". Den är MYCKET smal och borde ha blivit enkelriktad för länge sedan och möjligtvis även stängd för biltrafik. Men den är fantastiskt vacker då man kör in och ut ur små tunnlar eller helt ute på bergkanten med "fritt fall ner" och samtidigt kan man höra ljuden av de små vattenfall som också är del av denna total-upplevelse.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tremosine

Vad tycker gästerna om i Tremosine?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 24 recensioner