Resor till Tremezzo

Exklusiva omgivningar vid Comosjön

Tremezzo är framförallt känt för sin Azalea Riviera - det vidunderliga och pittoreska området längs Comosjöns västra bredd. Staden är präglad av villor från 1600-talet.

Staden ligger vid sjöbredden, ovanför Bellagio, och har de karaktäristiska branta sluttningarna som försvinner ner i den djupa sjön.

Under sommarmånaderna är Tremezzo full av live, med livemusik, gourmetfestivaler och utställningar. Dessutom är det härifrån enkelt att besöka alla de andra charmiga gamla fiskelägena runt sjön.

Karta över Tremezzo 

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i området. Du kan också se avstånden till de närmaste flygplatserna samt andra städer i norra Europa.

Exklusiv och avslappnande miljö

Staden är präglad av dess villor från 1700-talet - särskilt berömda Villa Carlotta från 1690, den berömda parken runt Villa Mayer och alla restauranger dit människor från hela världen kommer för att avnjuta de lokala specialliteterna. Framförallt längs vägen nere vid vattnet, ligger resturangerna sida vid sida.

Staden är särskilt till för den som önskar sig en exklusiv och avslappnad miljö med all tänkbar komfort.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter runt Comosjön.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Tremezzo? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Vårt urval inkluderar allt från trevliga semesterlägenheter, som är perfekta till en romantisk parsemester, eller stora villor till dig som vill ta med hela släkten på semestern.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad runt Comosjön för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det finns åtskilliga internationella flygplatser inom räckvidd. När du ska på semester i Tremezzo, är det Bergamo flygplats som ligger närmast, men det är inte mycket längre till flygplatserna i Milano. Du har därför möjlighet att välja mellan ett brett urval av flygbolag, som t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian - om du inte vill köra de cirka 1600 kilometera från (mellersta) Sverige. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör en buss till Tremezzo från bland annat Como, som i sin tur kan nås med t.ex. tåget från Milano. Lite norr om staden finns det ett färjeläge varifrån båtar till Bellagio och Varenna avgår. Sist men inte minst är det lätt att komma hit i bil, även om vägen längs sjön ibland kan vara smal och snirklig. Många väljer därför också att hyra en bil under semestern, för att lättare kunna komma iväg på utflykter. 

Läs mer om vilka uthyrare vi kan rekommendera på vår sida om bilhyra i Italien här

Utflykter

Du kan inte spendera semestern i Tremezzo utan att besöka några av de vackra villorna i området. I staden ligger t.ex. Villa Carlotta, som härstammar från slutet av 1600-talet, med sin vackra park. 

Segla också en tur till Bellagio, som tack vare sitt idylliska läge, med vatten på nästan alla sidor, kan kandidera om topplatsen på listan över Italiens vackraste städer. Här kan du spendera tid på att njuta av marknader, ta en kaffe på olika caféer och besöka många spännand butiker.

Åk gärna också iväg på en utflykt till Varenna på motsatt sida av Comosjön, där Villa Cipressis trädgård från 1500-talet i sig själv är värd turen. Resten av staden har dock också en massa att erjuda, som karaktär och charm och ett trevligt historiskt centrum med barer, restauranger och caféer som får en att vilka stanna länge. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Tremezzo