Resor till Toscolano Maderno

Toscolano Maderno är en av många hamnbyn, som ligger på den västliga sidan av Gardasjön. Ursprungligen bestod byn av två mindre byar, Toscalano och Maderno som under tidens ström växt samman - och numera är en och därav namnet. Sitt läge norr om Gardone Riviera gör byn till en perfekt utgångspunkt för utflykter utmed Gardasjön - och även på sjön.

Toscolano Maderno förbinds nämligen via den lilla bilfärjan, som kör över sjön flera gånger per dag till byn Torri del Benaco på östra sidan. Turen tar ca. ½ timme och priset är överkommligt. På detta sätt kan man spara riktigt många kilometer och tid och lokalbefolkningen använder den flitigt.

Toscolano Maderno ligger bara några få kilometer från Salò, där man snabbt kan ta sig till motorvägen (Venedig - Milano). Kör man norr över, mot den trevliga byn Gargnano, kan man ta sig upp i bergen och förbi den kända sjön Valvestino och vidare till Lago d´Idro. Det är en otroligt vacker tur, väl värd ett besök. Men man ska se smala bergsvägar som en utmaning.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Toscolano Maderno