Resor till Torriggia

Den charmerande lilla staden Torriggia ligger vackert placerad vid foten av Monte Colmegnone vid den smalaste delen av Comosjöns västra "ben". På motsatta sidan av sjön reser sig de branta, gröna bergen en syn som du kan njuta av tillsammans med läckerheter från det lokala köket på någon av stadens bra restauranger nere längs vattnet. Många av restaurangerna har även utomhusservering.

En fridfull oas vid Comosjön

Torriggia har varit bebott sedan förhistorisk tid och har dessutom under åtskilliga människoåldrar lockat semesterresenärer från när och fjärran. Trots detta framstår den lilla staden på Comosjöns västra strand fortfarande som en fridfull oas där du kan koppla av och ostörd insupa de sagolika omgivningarna. Det är inte konstigt att filmstjärnan George Cloney har valt att köpa sig en villa precis vid denna lilla del av Comosjön bara några kilometer längre ner längs vägen i grannstaden Laglio. 

När du inte bara sitter och betraktar den vackra utsikten mot de majestätiska bergen som speglar sig i sjön eller går en promenad bland de idylliska pastellfärgade husen längs vattnet så finns det mycket annat att göra på en resa till Torriggia och Comosjön. Du kan till exempel göra vandringsturer bland bergen ovanför sjön eller ägna dig åt olika typer av vattensporter. Det finns många stränder runt sjön där du kan bada och även trevliga strandpromenader längs vattnet som inbjuder till flanerande hand i hand.

Har du behov av mer shoppingmöjligheter och stadsliv än vad Torriggia har att erbjuda så är det bara 13 kilometer ner längs sjön till Como som framför allt i sin gamla stadsdel nära vattnet dessutom har massor av bra matställen.

Boka en resa till Torriggia i dag

Använd sökmotorn här på sidan för att söka bland våra handplockade hotell i Torriggia och i resten av Italien. Kombinera ditt valda hotell med en flygbiljett till någon av de närmsta flygplatserna som i detta fall ligger vid Milano eller Bergamo. Använder du dig av vår sökmotor kan du själv välja om du vill flyga ut från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

När målet för din resa är Torriggia så rekommenderar vi att du kompletterar din bokning med en hyrbil. Även om man oftast mest har lust att bara njuta av stämningen i Torriggia så vore det synd att inte uppleva mer av omgivningarna på en resa till detta fantastiska område. När du bokar hela resan hos Escapeaway får du den satt samman till en paketresa och därmed även fördelen av resegaranti.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Torriggia