Resor till Tignale sul Garda

Semester med storslagen utsikt över Gardasjön

Tignale är namnet på det område som ligger högt över Gardasjöns västliga sida strax norr om Gargnano. Därifrån har man en otrolig utsikt över sjön och mot Monte Baldo som är namnet på berget på den östra sidan av sjön.

Härifrån har du en otroligt utikt över sjön och över Monte Baldo-berget på den östra sidan. Från Tignale finns många möjligheter att åka på vackra utflykter i bergen, och över på andra sidan till Idrosjön, samt till Tremosine som ligger vackert lite mer norrut.

Stadens gamla stadsdel är mycket charmig, med bland annat en kyrka från 1600-talet - Santuario della Madonna di Montecastello. 

Karta över Tignale sul Garda

Klicka på kartan här nedan för att se alla de semesterbostäder vi erbjuder i staden, samt en översikt över avstånd till flygplatser och andra städer i norra Europa.

Storslagen utsikt

Staden härstammar från 1900 talet och var i många år avskiljt från byarna runt Gardasjön. Stadens  invånare levde av att idka handel med olivolja, vin och trä som de bytte till andra varor. Under 1960- talet blev staden upptäckt, och sedan dess kommer det varje år besökare till staden, för att beundra den storslående utsikten och naturen som där här.

Vackra utflykter

Närområdet bjuder på massor av möjligheter för bland annt mountainbiking, vandringsturer och inte minst segling på sjön. Från Tignale finns många möjligheter att åka på vackra utflykter i bergen, och över på andra sidan till Idrosjön, samt till Tremosine som ligger vackert lite mer norrut. Har du funderingar på att åka på utflykt till exempelvis Verona och Venedig, är Tignale inte den perfekta utgångspunkten - bilfärden till och från staden är nämligen lång, då det endast finns en väg fram och tillbaka.

Inköpsmöjligheter

I Tignale finns inköpsmöjligheter i de små lokala butikerna och det finns också ett mindre antal restauranger där du prova den typiska desserten spong?adì. För större inköp får du köra ner till byarna vid sjön som Limone och Gargnano.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lombardiet. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Tignale? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Tignale. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Italien har åtskilliga internationella flygplatser. Ska du spendera semestern i Tignale, är den närmsta flygplatsen Verona flygplats, men inom räckvidd ligger också Bergamo flygplats. Du har därför ett brett urval flygbolag att välja emellan då dessa flygplatser i skrivande stund betjänas av bland annat Ryanair, easyJet och Norwegian - med rutter till stora delar av övriga Europa, däribland Skandinavien. Det kör en buss till Tignale - kommer du från Verona, ska du byta buss i Desenzano del Garda. Men trots denna möjlighet för offentlig transport från flygplatsen, föredrar många att ha en egen hyrbil under semestern. Det gör att du kommer lättare fram till din semesterbostad, och dessutom har större frihet att åka iväg på utflykter under löpet av semestern. Här kan du läsa mer om bilhyra i Italien.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Tignale sul Garda

Vad tycker gästerna om i Tignale sul Garda?

9,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 75 recensioner