Resor till Sulzano

Avslappnande semester i fiskeläge vid Iseosjön

Sulzano är ett litet fikeläge vid Iseosjöns bredd. Härifrån avgår det direkt förbindelse till det populära utflyktsmålet Montisola, där biltrafik och andra störande element är bannlysta.

Byn har även en tågstation så att du enkelt kan ta lokaltåget till Pisogne, Iseo eller vidare till Brescia (observera att det inte avgår några tåg mellan Brescia och Sulzano på kvällstimmarna).

Redan under romartiden bodde det folk i det område där Sulzano ligger idag. Det som idag är en stad, var för i tiden endast ett hamnområde för Martignago. Fram till 1700-talet tillhörde området Oldofredi-familjen, och landsorten var på den tiden berömd för sina ugnar som användes för att bränna kalk, som sedan transporterades ut till området runt sjön.

Karta över Sulzano

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i området. Du kan också se avstånd till flygplatser i närheten och andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lombardiet.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Solzano? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa vid Iseosjön. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Det är cirka 1600 km till Iseosjön från (mellersta) Sverige. Vill du inte spendera semestern på Europas vägar, finns det dessutom goda möjligheter att flyga till denna del av Italien. Ska du spendera semestern i Italien, är Bergamo flygplats den som ligger närmast, men inom räckvidd ligger exempelvis också flygplatsen i Verona. På dessa flygplatser hittar du en mängd olika flygbolag, som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, så du har goda chanser att hitta en bra flygbiljett. 

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Utöver tågförbindelse, är det lätt att ankomma till staden i bil. Räknar du med att utforska områdets sevärdheter, kan det därför rekommenderas att hyra en bil - det kan du göra hemifrån och hämta upp den på flygplatsen. En hyrbild ger dig en större frihet för att åka iväg på spontana utflykter under semestern.

Restauranger och shopping

Staden har en handfull restauranger, apotek, bank och en bar vid färjeläget.

Om det lokala utbudet av restauranger inte räcker till, finns det både gourmetrestaruanger och billigare trattorior i det övriga städerna runt sjön, däribland Iseo några kilometer söderöver. Likaså hittar du här en supermarknad och en liten köpman med allt du kan behöva för att laga dina egna måltider under semestern.

Utflykter

Monte Isola utanför Sulzano är det perfekta utflyktsmålet. Här kan du njuta av stämningen i små fiskelägen, utan några bilar som stör. Ön är därutöver känd för ett litet urval av bra restauranger, med öns speciealiteter på menyn - som t.ex. grillade sardiner.

Området är i det hela taget välägnat till en riktig "livsnjutar-semester", med vingårdsbesök och lite motrion på den närliggande 27-håls golfbanan, Franciacorta Golf Club.

Vill du uppleva mest möjligt i området under semestern, kan vi rekommendera att åka iväg på en tur med en lokal, certifierad guide. Vår samarbetspartner Viator erbjuder välorganiserade utflykter i Lombardiet, som du med fördel kan boka hemifrån.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Sulzano

Vad tycker gästerna om i Sulzano?

7,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner