Resor till Stezzano

Övernatta nära Bergamo i Lombardiet

Stezzano är en liten kommun med ca. 10.000 invånare som ligger vid Po-slätten ca. 6 km från Bergamo i regionen Lombardiet.

Stadens romerska ursprung märks inte, om du inte besöker de arkiologiska fynden, som ligger i Bergamos Arkeologiska Museum. Det kan också rekommenderas att ta vägen förbi några av de vackra villorna, som byggdes mellan 1600- och 1900-talet: de neoklassiska Villa Moroni och Villa Caroli Zanchi, som ligger på huvudvägen SS42 i centrum och söder om staden; rådhuset och Villa Morlani, som ligger mitt i centrum och som är omgivet av en underbar trädgård. Det är även ett måste att besöka det vackra centrum i Bergamo Alta.

Att stanna i Stezzano under semestern, är framförallt bra om du har en sen ankomst eller tidig avresa från Bergamo flygplats.

Karta över Stezzano

Klicka på kartan över Lombardiet och få en överblick över staden samt för att se vilka semesterbostäder vi erbjuder i denna del av Italien.Hotell i Stezzano

Ankommer du sent till Bergamo flygplats, eller ska du med ett tidigt morgonflyg, så är det perfekt att övernatta på ett hotell i Stezzano, som ligger endast 11 km från flygplatsen.

Du kan enkelt se utbudet av hotell och andra semesterbostäder i staden i sökmotorn här på Escapeaway. Vi har själv handplockat alla de semesterbostäder vi erbjuder i Italien, och tar ära i att ge en objektiv och rättvisande beskrivning av bostaden, så att du tryggt kan boka online.

Vill du inte sluta eller starta semestern på ett hotell, utan hellre vill bo på ett Bed & Breakfast, eller i en semesterlägenhet, är detta naturligtvis också en möjlighet. Använd dig av filterfunktionerna i sökmotorn för att hitta precis den typ av inkvartering som du söker.

Lokal Transport

Det finns särdeles fina vägförbindelser från Stezzano till resten av regionen. Du bor endast några kilometer från närmaste motorväg, A4, som förbinder Turin med Trieste. Den kan du t.ex. också följa till Gardasjön eller Iseosjön och Franciacorta vindistrikt.

Paketresor till Lombardiet 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Resor till Lombardiet - enkelt och billigt som paketresa

Restauranger och inköp

Du har goda möjligheter för att avsluta eller påbörja semestern med en autentisk pizza i Stezzano, som har en handfull restauranger i den gamla stadskärnan. Här finns flera små torg där du kan slå dig ner och njuta av kvällen. Staden har bland annat också en Carrefour Supermarknad, där du kan hitta det mesta till det dagliga behovet.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Stezzano