Resor till Soiano del Lago

En liten smörhåla vid Gardasjön

Soiano del Lago ligger i ett kuperat landskap vid Gardasjöns sydvästra bredd.

Staden ligger inte ända nere vid sjöbredden, utan lite tillbakadraget och högre upp, så du har en fin utsikt färifrån. Området som staden ligger i är kuperat och heter Valtenesi-dalen.

Soiano del Lago, som har fått sitt namn från italienskans "Solis Ianua" (solens dörr), kan spåras hela vägen tillbaka till Bronsålden. Utöver kyrkor byggda runt år 500-600, är framförallt den medeltida borgen, Castello di Soiano, värt ett besök. Uppe på borgen, som byggdes på grund av de ungerska invasionerna, har du en fantastisk utsikt över Gardasjön.

Idag är stadens ekonomi, utöver turismen, knuten till oliv- och vinproduktion.

Karta över Soiano del Lago

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i området. Du kan också se avstånd till flygplatser och andra sträder i norra Europa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter vid Gardasjön.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Soiano del Lago? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Med en övernattning under vägen, är det inte helt omöjligt att köra de knappa 1700 kilometerna från (mellersta) Sverige till Soiano del Lago. Vill du hellre flyga, finns det dock bra möjligheter till denna del av Italien. Flygplatsen som ligger närmast är Verona flygplats, men inom räckvidd ligger också exempelvis Bergamo flygplats. Du kan därför välja att boka din resa med ett brett urval flygbolag, såsom Ryanair, easyJet, SAS och Vueling.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Soiano del Lago har bussförbindelse till bland annat tågstationen i Desenzano del Garda. Det är således möjligt att komma fram met offentlig trasnport, men oftast är en hyrbil att föredra. Med den kommer du inte bara snabbare fram till din semesterbostad - men du har också större frihet att åka iväg på utflykter under din resa. 

Restauranger och shopping

Staden, med sina 1500 invånare, har trots sin lilla storlek åtskilliga restauranger att bjuda på. Därutöver kommer du på dina uflykter ha många möjligheter att utforska Italiens alla goda resturanger, som nästan alltid lagar smakfulla rätter på lokala råvaror. 

Utflykter

Du har goda möjligheter att hålla en aktiv semester i detta område. Det är endast några få kilometer till Garda Golf & Country Club, vars 27-hålsbana säkert kan erbjuda på utmaningar för de flesa.

Därutöver är det ett perfekt tillfälle att besöka några av de charmiga städerna runt sjön. Du kan t.ex. åka på utflykt till närliggande Salò, där du hittar en av Gardasjöns längsta sjöpromenader och en trevig handelsgata. Det är dessutom här du varje lördag kan uppleva en av sjöns största marknader. 

Önskar du att utforska områdets sevärdheter tillsammans med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner Viator en mängd spännande utflykter runt Gardasjön. Du kan med fördel boka dessa online hemifrån innan avresa. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Soiano del Lago