Resor till San Martino della Battaglia

San Martino della Battaglia kan översättas till Slaget vid San Martino som refererar till det legendariska slag den 24:e juni 1859 som avslutade krigen Seconda guerra di Indipendenza. Slaget varade i ca. 14 timmar och var ett blodbad utan like.

Skönt nog är San Martino en betydligt lugnare stad och plats idag och det enda minnet av slaget som finns i byn är det höga torn man rest som minnesmärke. San Martino della Battaglia ligger i natursköna omgivningar endast 4 kilometer söder om Gardasjön och mycket nära motorvägsavfarten till Sirmione.
Detta gör byn till en utmärkt utgångspunkt för utflykter runt Gardasjön men även till det vackra vindistriktet Valpolicella, operastaden Verona eller varför inte en dagstur till Venedig eller den oupptäckta pärlan Mantova.

Byn ligger i det sköna vinområdet som kallas Colline Moreniche och som fortfarande, någon säger säkert lyckligtvis nog, är helt okänt bland turister. De bästa utflykterna är därför utan tvivel de andra små medeltidsbyarna i området och här kan vi rekommendera bl.a. Valeggio sul Mincio, Volta Mantovana, Borghetto, Monzambano och Solferino bara för att nämna några. Området vimlar även av goda restauranger där man nästan bara finner lokala italienare som värdesätter en god måltid och en god flaska vin.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Martino della Battaglia

Vad tycker gästerna om i San Martino della Battaglia?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 8 recensioner