Resor till San Felice del Benaco

San Felice del Benaco mitt på Gardasjöns västra kust, ligger endast sex kilometer från det populära och otroligt charmiga lilla staden Salò. Här kan du se fram emot en semester i lugna omgivningar. Boka din resa till San Felice del Benaco med Escapeaway i dag!

San Felice del Benaco är egentligen ett samlingsnamn för en kommun med knappa 3000 invånare – området delas in i tre mindre städer: San Felice, Portese och Cisano.

Det lyckliga inloppet

Felice betyder glad eller lyckligt på italienska, och man menar att kommunens namn härstammar från det latinska uttrycket ”sinus felix”, vilket betyder ”lyckligt inlopp”. Andra menar att kommunen fått sitt namn från dess skyddshelgon Felice, Adauto och Flavia. Oavsett hur det ligger till, ligger det nog någon sanning bakom det lyckliga namnet – för vem blir inte lycklig av att spendera sin tid vid en sjö så vacker som Gardasjön?

San Felice del Benaco är perfekt att besöka – eller ha som utgångspunkt – under en rundresa i denna norra del av Italien. Här bor du endast 35 kilometer från Brescia, 55 kilometer från Romeo och Julias kärleksstad Verona, 100 kilometer från parmesanostens hemstad Parma – och vill du, hinner du även besöka Venedig på en dagsutflykt. Möjligheterna är med andra ord oändliga.

San Felice del Benaco är härligt året om

San Felice del Benaco bjuder på ett härligt, milt klimat året om, vilket gör att det inte finns någon dålig tid att besöka platsen. Naturligtvis är det varmare på sommaren, men för dig som gillar att vara aktiv på semestern, och gärna spenderar dagarna med att klättra, cykla och vandra, kan våren och hösten vara att föredra. Under de härliga vårdagarna kan du njuta av att naturen kommer till liv med blommor och fågelsång, medan hösten erbjuder en färgprakt och soliga dagar.

Sevärdheter och upplevelser i San Felice del Benaco

Många har säkert hört talas om Gardasjöns största ö, Isola del Garda, men det är inte många som vet att ön tillhör distriktet San Felice del Benaco. Ön ägs av familjen Cavazza – men har varit öppen för besökare sedan 2001 – och domineras av det lyxiga palatset Villa Borghese Cavazza som ligger omgiver av underbara italienska trädgårdar med blommor och cypresser. Mellan april och oktober kan du följa med på guidade turer på ön.

För dig som är intresserad av historia, kultur och religion, finns det gott om sevärdheter och intressanta platser att besöka i San Felice del Benaco. För att bara nämna några, finns den barocka kyrkan San Felice som bjuder på fresker från 1700-talet; ruinerna av San Felice-slottet med dess gamla kyrkogård och torn; kyrkogården Madonna del Carmine från 1700-talet, den gamla byggnaden Monte di Pietà från 1500-talet samt ruinerna från det medeltida slottet i Portese.

Är du matintresserad, och vill uppleva en autentisk del av det italienska vardagslivet, ska du inte missa att besöka marknaden som äger rum i San Felice varje onsdag. Under året äger också andra event rum, bland annat filmfestivaler, konserter och sportevenemang – allt med Gardasjön och dess omgivande berg som bakgrund.

Så bokar du en resa till San Felice del Benaco

Välj först om du vill resa till San Felice del Benaco från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i San Felice del Benaco som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi samman en paketresa som är säkrad av resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Lägg till en hyrbil i paketet för optimal frihet och flexibilitet på resan.

>> Läs om kör-själv semester till Gardasjön
>> Läs även om resor till Riva del Garda här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i San Felice del Benaco

Vad tycker gästerna om i San Felice del Benaco?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 21 recensioner