Resor till Sale Marasino

Sale Marasino har under århundraden lockat till sig semesterfirare på grund av sitt vackra läge på Iseosjöns östra bredd. De natursköna omgivningarna med flera idylliska fiskelägen inom kort räckvidd gör Sale Marasino till det perfekta resmålet för livsnjutare. Boka din resa till Sale Marasino med Escapeaway i dag!

Sale Marasino sträcker ut sig längs Iseosjöns östra bredd. Den lilla staden med knappt 1 700 invånare utgjordes ursprungligen av två olika städer, Sale och  Marasino. De många vackra paläerna och villorna i området vittnar om att Sale Marasino länge har varit ett populärt resmål.

Iseosjön är mindre känd än Gardasjön och Comosjön, vilka den ligger mellan, den är även mindre turistig men för den skull absolut inte mindre intressant som resmål. Oavsett om du tidigare har tillbringat en semester vid någon av grannsjöarna och har lust att prova något nytt i samma region, eller om du för första gången stiftar bekantskap med Lombardiet, kan en resa till Sale Marasino varmt rekommenderas. Staden har inte enbart ett otroligt vackert läge ner mot den långsträckta sjön, utan ger dig även en alla tiders utgångspunkt till att utforska de andra vackra städerna runt sjön.

Med utsikt mot Iseosjöns pärla

Precis mitt emot Sale Marasino ligger den lilla ön Monte Isola, som även är känd som Iseosjöns pärla, med sina små charmiga fiskelägen. Det finns en fast färjeförbindelse från Sale Marasino till ön, och du bör helt klart avsätta en av semesterdagarna på att besöka denna ö. Den sägs vara en av de största bebodda öarna i Europa, men är inte större än att den kan utforskas under en dagsutflykt. Själva båtturen på en knapp kilometer över till Carzano på Monte Isola tar inte många minuter. Både på Monte Isola och i Sale Marasino samt på många andra ställen runt sjön hittar du utmärkta restauranger, som självklart ofta har fiskrätter på menyn, men även ett stort urval av regionens övriga, traditionella rätter. Du kan dessutom se fram emot att få avnjuta din mat tillsammans med de bästa vinerna som det närliggande vindistriktet Franciacorta har att erbjuda.

Iseosjön är inte större än att du i princip kan köra runt hela ön på en och en halv timme. Det kan emellertid rekommenderas att ge sig själv lite mer tid för det finns mycket att uppleva längs turen. Med undantag för den södra änden och en rad tunnlar i norr löper vägen ganska nära stranden. Framför allt sträckan precis söder om Lovere på östsidan är mycket betagande med sina branta klippor på den ena sidan och utsikten över sjön och bergen på den andra.

Semester med aktiva upplevelser

Även om det bör rekommenderas att ha tillgång till bil för att få ut det mesta möjliga av en resa till Iseosjön, så är det dock inte det enda sättet at utforska området på. Här finns goda möjligheter att bege sig ut på både vandrings- och cykelturer i området. Tillbringar du din semester i Sale Marasino, kan du till exempel ta tåget några få kilometer norr över till staden Vello di Marone.

Härifrån och vidare upp till Toline di Pisogne går en populär stig nere längs vattnet som enbart är till för cyklister och gångtrafikanter. Stigen är 5 kilometer lång och utan några nämnvärda stigningar, så en tur fram och tillbaka (10 kilometer) tar normalt ett par timmar till fots. Tiden påverkas naturligtvis av hur många gånger du stannar och njuter av den flotta panoramautsikten över sjön. Tar du bilen till Vello, kan du parkera vid kyrkogården och det är även värt att ta en titt inne i den lilla kyrkan från 1400-talet.

Vill du utforska området till fots så behöver du faktiskt bara snöra på vandringskängorna och bege dig upp mot bergen bakom Sale Marasino. Vandringsleden Antica Strada Valeriana, som sträcker sig nästan hela vägen längs Iseosjöns östra sida, går rakt förbi staden. Det är en något mer krävande rutt än Vello-Toline stigen, men utsikten längs den är värd ansträngningen. Du behöver självklart inte gå hela rutten, utan kan nöja dig med kortare bitar.

Hitta en billig resa till Sale Marasino

Knappa in dina semesterönskemål i sökmotorn så hittar du lätt en flexibel resa till Sale Marasino som passar dig och dina resplaner. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - så söker vi efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Sale Marasino, enbart de med fina recensioner. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

>> Läs även om resor till Paratico
>> Läs om resor till Sulzano här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Sale Marasino