Resor till Rezzato

Efter bara en kort körtur österut från Rezzato så befinner du dig på Gardasjöns västra bredd. Denna Italiens största sjö är ett av landets mest populära resmål men ligger lagom långt bort för att det ska vara jämförelsevis mycket färre turister i Rezzato. Denna lilla stad kan därför vara helt rätt val för dig som vill bo nära den vackra sjön och sevärdheterna där men som samtidigt vill kunna dra dig tillbaka i mindre turistiga omgivningar med ett mer autentiskt italienskt vardagsliv.

Från Rezzato är det heller inte långt till den lilla grannstaden Botticino, som framför allt är känd för sin vackra marmor. Från 1400-talet fram till början av 1900-talet var Rezzato därför känd som en stad där många arbetade med bearbetning av marmor från det närliggande stenbrottet. När du går runt i staden kommer du se vackra gamla villor från tiden då den italienska adeln älskade att resa till Rezzato för att njuta av det milda och soliga klimatet.

Än idag är Rezzato en behaglig bas för en avkopplande semester med spännande sightseeing och aktiviteter i Norditalien. Reser du hit är det naturligtvis som upplagt för att utforska de charmiga städerna och naturen omkring Gardasjön. Här erbjuds rikliga möjligheter att njuta av det goda livet i de idylliska städerna längs sjöns stränder, utöva olika former av vattensport eller ge dig i kast med det spektakulära bergslandskapet på mountainbike eller till fots.

När du reser till Rezzato kan det även rekommendera att kasta blickarna västerut. I väster har du Iseosjön inom kort räckhåll (cirka 35 kilometer) men även det frodiga böljande vindistriktet Franciacorta. Båda dessa platser är värda att lägga gott om tid på då de bjuder på många oförglömliga natur- och kulturupplevelser. Det är en fördel att ha bil så att du i ditt eget tempo kan göra utflykter utan att behöva tänka på tidtabeller.

Njut av det bästa av italiensk mat och vin

I själva Rezzato hittar du allt du behöver för din resa. Framför allt i den äldre och mest charmiga delen av staden har du ett fint urval av trattorior, osterior och pizzerior där du kan njuta av läckra italienska maträtter. Utöver ett bra utbud av matställen så finns här tillräckligt med supermarkets och butiker för att täcka alla de behov som kan tänkas uppstå på din resa till Rezzato.

Både shoppingmöjligheter och restaurangliv hittar du massor av om du gör den korta turen in till Brescia (cirka 10 kilometer). Även om denna stora grannstad med över 200 000 invånare mest är känd som en industristad så har den faktiskt även ett rikt kulturliv, spännande museer och historiska sevärdheter som är värda att ta en närmare titt på.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Rezzato