Resor till Puegnago del Garda

Puegnago del Garda ligger uppe bland kullarna några få kilometer väster om Gardasjön som är Italiens största sjö. Här ifrån har man en formidabel utsikt ner över grannbyarnas röda tegeltak samt sjön och de omkringliggande bergen. Detta frodiga område som präglas av olivlundar och vinodlingar har många utflyktsmöjligheter att erbjuda. Reser du till Puegnago del Garda för att ha en aktiv semester så finns här många cykelstigar, vandringleder samt möjlighet till ridning.

Gardasjöns fridfulla inland

Oavsett hur du väljer att förflytta dig kan du med utgångspunkt i Puegnago del Garda se fram emot många historiska och kulturella upplevelser under semestern. Upplevelserna inkluderar inte minst nya, spännande gastronomiska intryck. Reser du hit under första veckan i september kan du se fram emot stadens årliga festival då du bland annat får rikliga möjligheter att smaka det lokala Groppello-rödvinet. Även på andra tidpunkter av året serveras detta och många andra härliga viner på områdets restauranger. 

Puegnago del Garda är ljust och luftigt och på många platser tränger sig olivlundar och vinrankor ända in bland bebyggelsen. Gränsen mot grannstäderna Castello och Mura är ganska svävande. I framför allt det gamla centrumet av Mura som bara ligger några hundra meter bort kan du i de trånga, stenbelagda gatorna tydligt märka av områdets djupa historiska rötter bland de charmiga och rustika stenhusen.

Många utflyktsmöjligheter

Det är inte särskilt svårt att förstå varför detta område är så populärt både bland par och familjer som reser hit för att njuta av det natursköna landskapet samt uppleva den speciella avkopplande atmosfären som råder i Puegnago del Garda och dess grannstäder. Kommer du hit för att tillbringa en riktig livsnjutarsemester så är en tur till kurorten Sirmione närmast ett måste. Sirmione ligger ute på spetsen av en halvö i den södra delen av Gardasjön. Reser du med mindre barn blir det nog en ännu större succé om du avsätter en dag eller två till att besöka de närliggande nöjesparkerna.

Det är heller inte enbart det bergiga inlandet som erbjuder aktiva upplevelser då du lätt kan kombinera vandring och mountainbiking med massor av vattensportsaktiviteter. Det är med andra ord inte bara för att slappa vid strandkanten som många åker till Gardasjön. Bland de aktiva resenärerna är sjön också känd för sina fina förutsättningar för surfing och paddelboarding i vackra trygga omgivningar. Det är även ett sant nöje att bara njuta av en avkopplande promenad längs sjöstranden som bara ligger några få minuters körning från Puegnago del Garda.

En körtur runt sjön kan ta sin lilla tid på grund av de på sina ställen mycket slingriga vägarna men med detta sagt så kan du utan problem ta dig till de flesta städerna och sevärdheterna omkring sjön. Ta även gärna en titt på regionens övriga attraktioner av vilka bland annat operastaden Verona är ett perfekt mål för en dagsutflykt.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Puegnago del Garda