Resor till Puegnago

Semester nära Gardasjöns sevärdheter

Puegnago är en av många mindre städer som ligger vid Gardasjön, precis söder om Salo och på väg mot Desenzano.

Puegnago är en av många mindre städer som ligger vid Gardasjön, precis söder om Salo och på väg mot Desenzano. Staden har samma namn som kommunen, som består av sex mindre "fraktioner" som kallas "località" på italienska. Dessa heter Raffa, Mura, Palude, Monteacuto, Castello och S. Quirico.

Karta över Puegnago

Klicka på kartan nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Dessa städer ligger alla på de böljande gröna kullarna, som också betecknas som Coline Moreniche, och som utgör ett spännande lantbruksområde där det odlas vin, olivolja, majs m.m. Här hittar du också många söta, små byar med bra lokala restauranger.

Flera av dess städers historia går tillbaka till Medeltiden, och många av dem har en privat borg med torn som du kan gå på upptäcksfärd i.Hotell, semesterlägenhet eller villa

På Escapeaway kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Lombardiet.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Puegnano under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Det är cirka 1700 km att köra från (mellersta) Sverige till Puegnano - ett överkomligt avstånd om du vill åka iväg på en bilsemester till Italien. Vill du hellre flyga, finns det goda möjligheter att göra just det till Lombardiet. Närmast flygplats, i förhållande till Puegnano, ligger i Verona, men hit finns det i skrivande stund inga direkta föyg från Skandinavien. För direkta flyg, kan du välja att flyga till flygplataserna i Bergamo eller Milano.

Urvalet av flygavgångar till de olika italienska flygplatserna varierar från säsong till säsong, och därför rekommenderar vi att du kontrollerar aktuell information i sökmotorn här på Escapeaway. Här är det dessutom lätt att hitta det bästa priset på de flygavgångar som passar till din semester.

Beställ din resa till Lombardiet som ett samlat paket 

På Escapeaway har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som Escapeaway har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Resor till Lombardiet som ett samlat paket hittar du här

Restauranger och inköp

Det ligger ett par vingårdar i utkanten av staden, så du behöver inte åka långt för att kunna njuta av de lokala vinerna. Är du här i början av september, kan du också deltaga i vinprovningar när den årliga vinmarknaden avhålls en helg. I skrivande stund finns inga restauranger i själva staden, men du behöver endast köra några få kilometer för att hitta några i de närmsta grannstäderna. Därutöver finns de i de större städerna, ännu fler alternativ, spännande butiker och supermarkander. Besök också några av de lokala marknaderna, som avhålls varhe vecka i städerna runt sjön. Även om du egentligen inte har behov av att handla in råvaror till semesterns måltider, är det alltid spännande att gå en tur bland de många färgrika stånden på dessa små marknader.

Utflykter

Det är inte endast de fantastiska landskapen som har gjort Gardasjön tlll ett av norra Italiens mest populära resmål. Här finns också massor att se och uppleva i form av kulturella och historiska sevärdheter. 

Du bor med en rad av områdets mest kända och vackraste städer inom kort räckvidd. Det kan t.ex. varm rekommenderas att köra en tur till Sirmione för att njuta av solnedgången över sjön. Likaså är Salò några få kilometer mot norr en ytterst charmig bekantskap, med sitt trevliga centrum och långa hamnpromenad. Det är för övrigt också här du på lördagen hittar en av de största markanderna runt sjön.

Drömmer du om en aktiv semester, är möjligheterna många, med närliggande golfklubbar som Garda Golf & Country Club, och vandringsturer i de gröna bergen. Det är ett bra sätt att få upp apptiten inför de goda måltiderna som väntar dig i denna region. Du har således många möjligheter att få en semester, där gott vin och gastronomi för första prioritet.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter runt Gardasjön, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens och kommunens officiella hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Puegnago