Resor till Predore

Predore ligger ända ner mot vattnet i den södra änden av Iseosjön. Detta är en av de första städerna du kommer till på vägen upp längs sjöns vackra norra strand. När du kör genom staden längs strandvägen kommer du på din ena sida ha branta, skogsklädda bergssidor medan du på din andra sida glimtvis kan se ner till vattnet. Det är dock först när du har parkerat bilen och går runt i staden till fots som du till fullo kommer uppskatta det vackra läget.

Gå på upptäcktsfärd ner längs de små sidogatorna mellan de vackra pastellfärgade husen. På flera ställen kommer du ända ner till sjön där du eventuellt kan slå dig ner på en restaurang med uteservering och få dig en förfriskning medan du njuter av utsikten över vattnet och mot bergen på den motsatta sidan.

Omgivet av storslagen natur

Går du i stället upp för de 288 trappstegen till den lilla kyrkan från 1400-talet, Santuario Madonna della Neve, väntar det dig även här en storslagen utsikt över sjön och ner över stadens röda tegeltak. Har du starka ben kan du göra ännu längre vandringsturer upp i det bergiga inlandet. Dina ansträngningar kommer belönas med fantastiska panoramavyer. Packa eventuellt ner en liten picknick i din ryggsäck och njut av en paus i de måleriska gröna omgivningarna. Har du inte energi nog för en vandring upp till de högsta topparna så finns det även flera kortare turer i området vilka du kan klara av på under ett par timmar. En av de branta klippsidorna vid Predore är dessutom ett populärt utflyktsmål bland bergsklättrare, här finns det utmaningar för klättrare på alla nivåer.

Naturen omkring Predore är fantastisk och erbjuder massor av möjligheter för en aktiv semester, men en resa till Iseosjön bjuder naturligtvis även på kulturella upplevelser. Fynd i klippgrottor ovanför staden vittnar om att här har bott människor sedan förhistorisk tid. I själva Predore finns dessutom resterna av ett romerskt hus med spa som du kan besöka. Har du ögonen med dig kan du runt omkring i staden även se rester av Medeltida fästningsverk. Platsens långa historia kommer du tydligt märka bara genom att flanera runt på den gamla stadens smala gator.

Iseosjön är inte större än att du kan köra hela vägen runt den på en dagsutflykt från Predore. Detta är en tur som varmt kan rekommenderas när du reser till Predore. Du bör även ta dig god tid att stanna till längs vägen i någon av de andra charmerande medeltidsstäderna längs sjön eller ta ett dopp vid någon strand. Reser du med barn kommer ett stopp vid någon av sjöns lidos (badanläggningar) bli mycket uppskattat. Vill du utforska städerna runt sjön så behöver du inte köra själv eftersom det går passagerarbåtar runt mellan städerna och dessa båtar gör även stopp vid Predore.

Välkommen till Predore med Escapeaway. Vi är specialister på resor till Italien där du bor på noga utvalda hotell under din resa. Med oss kan du resa i precis det antal dagar du själv vill och skulle du vilja kombinera flera olika hotell på en rundresa är även det något du lätt kan arrangera genom oss.

>> Läs mer om resor till Iseosjön

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Predore