Resor till Pognana Lario

Idylliskt läge vid Comosjön

Pognana Lario är ett av de pyttesmå lokalsamfunden längst Comosjöns pittoreska sjöbredd.

Landsorten ligger nära Como, på den snirkliga vägen som leder till Bellagio i slutet av det stora näset där Comosjöns tre grenar möts. Utöver det fina läget, en pizzeria och med utsikt till George Clooneys omtalda villa på den andra sidan sjön, har Pognana Lario inte mycket att erbjuda.

Hit kommer du primärt för att njuta av de vackra landskapen och den lugna stämningen som råder i de små charmiga städerna längs sjön.

Karta över Pognana Lario

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över våra semesterbostäder i området. Du kan också se avstånd till olika flygplatser och övriga städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lombardiet.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Pognana Lario? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Du ska räkna med en körtur på cirka 1600 km från (mellersta) Sverige. Vill du inte spendera semesterdagarna i bilen genom Europa, finns det dock goda möjigheter att flyga till Italien. Ska du spendera semestern i Pognana Lario, är den närmaste flygplatsen Milano Malpensa. Här hittar du i skrivande stund ett brett urval av flygbolag, som SAS, easyJet, Ryanair och Vieling, så det finns goda möjligheter att hitta flyg från Skandinavien.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör en buss till Pognana Lario. Från Milano tar du exempelvis tåget till Como och byter sedan till buss. Var dock inställd på, att det går något långsammare att komma hit med offentlig transport än i bil. Många väljer därför att beställa en hyrbil på Malpensa Flygplats för att komma snabbare fram till semesterbostaden. En hyrbil gör det också lättare att planera utflykter under semestern. 

Tips och råd om en kör-själv-semester till Comosjön.

Restauranger och shopping

Stadens begränsade urval av restauranger och butiker bör inte hindra dig från att spendera en semeser i Pognana Lario. Du behöver nämligen endast köra några få kilometer för att hitta bra restaruanger i grannstäderna längs sjön.

Runt Comosjön finns det också fler supermarknader och minimarknader. Generellt är öppningstiderna som här hemma, men det finns också platser - framförallt i Como - där det är öppet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. 

Utflykter

Det är inte endast för inköpsmöjligheterna och det stora urvalet restauranger som vi kan rekommendera en tur till Como, den största staden vid sjön. Här finns också mycket att upleva i form av konst, gamla kyrkor, vackra trädgårdar, muséer och palats. Åk till exempel också linbanan upp till Brunate och njut av panoramautsikten över staden och sjön.

Ska shoppingsuget stillas, kan du eventuellt fortsätta till Foxtown Outlet i Mendrisio i Schweiz. 

Det är inte heller långt till Milano, som är ett perfekt mål för en dagsutflykt. Här bör du bland annat ta vägen förbi Milanos domkyrka (Il Duomo), som är Italiens största. 

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Pognana Lario

Vad tycker gästerna om i Pognana Lario?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 32 recensioner