Resor till Peschiera Maraglio

Charmerande Peschiera Maraglio ligger på den bilfria ön Monte Isola mitt i Iseosjön, men det är lätt att komma hit med båt från t.ex. Sulzano. Man kan ankomma till Sulzano antingen med tåg (och därmed undvika bil under vistelsen) eller i bil och sedan parkera nära färjeläget. Peschiera Maraglio har både sjöpromenad, cykeluthyrning, mataffär, glassbarer och ett par matställen.

Peschiera Maraglio är en av landsbyarna på ön Monte Isola mitt i Iseosjön. Det speciella med Monte Isola är att det är den största ön i en sjö i Europa (ca. 1700 invånare) och dessutom är den helt bilfri. Det är en sant fridfullt paradis. Under helgerna kan det finnas lite extra liv då många italienare och turister gör utflykter hit. Mån kan vandra till toppen av ön till en magisk panoramautsikt och kapellet Madonna della Ceriola, gå en promenad längs sjöpromenaden eller hoppa ombord på en av de små lokala bussarna.

I Peschiera Maraglio ankommer man till med passagerarbåten från Sulzano. Resan tar bara ett ögonblick och avgångarna duggar tätt under hela dagen. Från byn som ligger precis vid sjön och sedan klättrar uppför backen via sluttningar har en fantastisk utsikt över Iseosjön och Lombardiets fastland. Här i Peschiera Maraglio finns det en vacker kyrka i San Michele och en trevlig sjöpromenad som i hög grad inbjuder till friska andetag och kanske en god glass. Av handelsliv detta fiskeläge kan vi nämna ett fåtal cykeluthyrare, mataffär, uttagsautomat, kafféer, glassbarer, kiosker och restauranger (både pizzeria och fiskerestaurang) som ligger i de små gatorna med byggnader från 1500-talet. Dessutom finns det en liten sjöstrand.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Peschiera Maraglio