Resor till Paratico

Paratico ligger vackert vid den punkt där floden Oglio mynnar ut i sjön Iseo. Den utgör tillsammans med tvillingbyn Sarnico (på motsatta stranden) ett charmigt shoppingområde - med både strandpromenad och marknader varje vecka på bägge sidor av sjön. Byarna är förbundna med en bro.

Tvillingbyarna Paratico och Sarnico ligger på var sin sida där floden Oglio mynnar ut i Iseosjön. De ligger därför också i var sin provins, Bergamo och Brescia, men har med tiden vuxit samman - och skiljs åt enbart av en bro.

Paratico
Paratico är något mindre än Sarnico, och även mindre turistigt. Bylivet utspelar sig huvudsakligen (eller enbart) nere vid sjön: det ligger några butiker vid bron och annars en vacker strandpromenad med småbåtshamn. Det är också här på strandpromenaden som man hittar den veckovisa marknaden om söndagen. Paraticos egentliga (och mer hostoriska) centrum ligger lite längre upp men affärerna har med tiden flyttat ner till sjön. Uppe i den högre delen hittar man inga butiker, bara en bank, byns kyrka och en fin utsikt över Iseosjön. Invånarna i Paratico använder sig mest av den större byn Sarnico som har ett större utbud av affärer och fler torg. Sarnico ligger bara ca 50 m bort - man ska bara gå över bron till fots.

Sarnico
Tvillingbyn Sarnico som ligger på den motsatta stranden är områdets komersiella centrum. Här finns både glassbarer, kiosker och butiker. Sarnico har precis som Paratico en strandpromenad - och det är också här som den veckovisa marknaden håller hus - i Sarnico dock på torsdagar.Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Paratico

Vad tycker gästerna om i Paratico?

8,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner