Resor till Padenghe sul Garda

Trevlig stad vid Gardasjöns sydliga ände

Här är det på tal om en liten, trevlig stad, med ett mindre, gammalt centrum där du hittar ett bra fina kyrkor och en imponerande medeltidsborg.

Padenghe sul Garda ligger vid Gardasjöns sydvästra ände, lite in i landet, bara 5 km norr om sjöns "huvudstad", Desenzano del Garda.

Med en liten hamn och en fin strand är staden perfekt till en semester med avslappning runt Gardasjön, vandringsturer i vacker natur samt kulinariska upplevelser på områdets trevliga restauranger och vingårdar. 

Karta över Padenghe sul Garda

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i staden. Du kan också se avstånden till de närmsta flygplatsena, samt andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter runt Gardasjön.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Padenghe sul garda? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Har du någonsin övervägt att åka på semester till en agriturismo vid Gardasjön? På en bondgårdssemester bor du normalt sätt lite tillbakadraget från de stora hotellen och andra turister. Därför är det oftast ett optimalt tillfälle att bara njuta av de lantliga omgivningarna och varva ner. Konceptet är ännu inte så utbrett i detta område, i jämförelse med andra ställen i Italien, men använd sökmaskninen för att undersöka möjligheterna.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Ligurien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du flyga till Italien, är Verona flygplats den som ligger närmast Padenghe sul garda, men inom räckvidd ligger också exempelvis Bergamo flygplats. Du har därför stora möjligheter att hitta en bra flygbiljett, med till exempel bolag som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian, som alla flyger hit från Skandinavien.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar till Padenghe sul Garda från bland annat Desenzano del Garda tågstation (vartill du kan komma från Verona och Bergamo). Det är således möjligt att komma fram med offentlig transport, men de flesta föredrar att ha en egen bil till sitt förfogande. Om du inte vill köra de dryga 1700 km från (mellersta) Sverige, så kan vi rekommendera att hyra en bil på Bergamo flygplats redan hemifrån. 

Restauranger och shopping

Du hittar ett brett urval av restauranger i Padenghe sul Garda, trots den lilla storleken. Har du en bil, finns det dessutom flera alternativ bara några få minuters bilfärd bort i grannstäderna.

Det finns likaså inköpsmöjligheter inom några få kilometer, där du kan hitta det mesta om du föredrar att laga dina egna måltider under semester. En upplevelse kan såklart också vara att besöka en av de lokala matmarknaderna, där du kommer nära på det italienska vardagslivet.

 

Utflykter och sevärdheter

Den trevliga lilla stadens egna sevärdheter rymmer vackra kyrkor (Chiesetta di Sant'Emiliano från 1200-talet och Parrocchiale di Santa Maria från 1600-talet) samt den imponerande och välbevarade medeltida borgen Castello di Padenghe.

Utöver detta, har di här en bra bas för att åka iväg på utflykter till många små charmiga medeltidsstäder runt sjön. Eller varför inte besöka en vingård, eller ta en vandrings- eller cykeltur i den vackra naturen?

Kör till exempel till vackra Salò, endast en knapp kilometer bort. Den lilla staden vid sjöns västra bredd har bland annat en lång promenad längs vattnet, samt en trevlig handelsgata. Här hittar du för övrigt också en stor veckovis marknad, som lockar besökare från när och fjärran.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här (på italienska).

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Padenghe sul Garda