Resor till Onno

Onno är inte någon av de mest kända städerna omkring Comosjön men möjligheten att kunna få bo på lite avstånd från de mer kända och livliga städerna kan i sig vara anledning nog för att resa till just Onno. Här finns det knappast ens ett riktigt centrum och inga stora köpcenter eller höga hotell som kan störa landsortsidyllen. Däremot är läget vid foten av de branta, skogsklädda bergen med utsikt över sjön helt sagolikt.

Familjevänlig strand och vackra vandringsleder

Den äldsta delen av staden som idag har knappa 400 invånare hittar du uppe omkring den gamla kyrkan. Här uppe är en del av de stenbelagda gatorna så smala att det som regel bara är de lokala bilisterna som vågar sig dit in men gatorna är i gengäld perfekta att flanera runt på mellan de charmiga, pastellfärgade husen.

Det finns en fin småstensstrand vid Onno där hela familjen kan njuta av sjöns klara vatten. På en varm sommardag är det härligt att få ta sig ett uppfriskande dopp för att sedan koppla av i solen vid strandkanten. Eftersom Onno ligger på sjöns västra sida så är det sol på stranden tidigt, första punkten på dagordningen under semestern kan därför vara ett morgondopp. Längre fram på dagen kan det särskilt på helgerna vara svårt att hitta en parkeringsplats nära stranden eftersom den även lockar till sig besökare utifrån. Bor du i själva Onno är det lättast att bara gå till stranden.

Det finns gott om möjligheter att vara lite mer aktiv på en resa till Onno. Det finns såklart flera olika vattensportsaktiviteter att syssla med på sjön men du kan även snöra på dig vandringsskorna och bege dig ut och framför allt upp i terrängen. Det går bland annat en stig upp till Magreglio och Madonna del Ghisallo kapellet. Det är en lite längre tur som på vissa sträckor har kedjor fastsatta i klipporna för stöd. Dina ansträngningar belönas emellertid med många fantastiska utsikter längs vägen och inte minst när du når toppen.

Utflykter

Det finns en handfull restauranger och enklare trottoarserveringar i Onno. Tycker du inte att dessa matställen räcker till kommer du på dina turer runt omkring i området stöta på många andra trevliga matställen. Onno och Comosjön är inget undantag från regeln att de kulinariska upplevelserna är en av höjdpunkterna på en resa till Italien.

En resa till Onno ger dig rikliga möjligheter att utforska andra måleriska och pittoreska städer längs Comosjön antingen med bil eller genom att ta färjan som även lägger till vid Onno. Det är till exempel bara omkring 9 kilometer ut till Bellagio som ligger vackert placerad där sjöns tre armar möts. Kör du i stället söderut så är det 13 kilometer till Lecco som med sina omkring 45 000 invånare har ett rikt affärs- och restaurangliv i sitt charmiga gamla centrum. Det går tågförbindelser härifrån till bland annat Milano,

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Onno