Resor till Ome

Semester nära Iseosjön

Från den lilla landsbyn Ome mitt i vindistriktet Franciacorta kan man inom 10-15 km ta sig till både Iseosjön, en stor design-outlet, en 27-håls golfbana samt den lilla storstaden Brescia. Ome har både en glassbar och en trattoria som serverar lokala rätter.

Ome ligger i hjärtat av vindistriktet Franciacorta, och endast ett stenkast från Iseosjön, om du nu kan kasta de 10 kilometrarna som det är till sjön och Iseo stad. Ome har, trots sin lilla storlek, både en trattoria, en kaffebar, en gelateria, samt bank, kiosk, post och en fin kyrka.

Karta över Ome

Klicka på kartan här nedan för att se alla våra semesterbostäder i staden och närområdet, samt en överblick över avstånd till flygplatser samt andra städer i norra Europa.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lombardiet. Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Ome? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden. Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster. Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Vill du inte köra de cirka 1600 kilometrarna från (mellersta) Sverige, finns det lyckligtvis goda möjligheter att flyga till Italien. Ska du på semester i Ome, är närmaste flygplats Bergamo flygplats, men inom räckvidd ligger också flygplatserna i exempelvis Verona och Milano. Du kan därför välja från ett brett urval av flygbolag när du ska boka din resa, som t.ex. Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian. Du kan hitta aktuell information om rutter och priser i sökmaskinen här på Escapeaway. Det är också här du hittar de bästa priserna på resor från alla flygbolag, som flyger till Italien. Det kör en buss till Ome från Brecsia, som har tågförbindelse med bland annat Bergamo, Milano och Verona. Var dock inställd på att den offentliga transporten kan vara en långsam affär, och av just denna anledning väljer många av våra resenärer att hyra en bil på flygplatsen för att lättare och snabbare komma fram till semesterbostaden. Dessutom kan du vara mer flexibel när det kommer till utflykter, med en egen bil under semesterns lopp. Här kan du läsa mer om bilhyra i Italien.

Utflykter

Tycker du om att shoppa, ligger Franciacorta Outlet endast fem kilometer bort. Här kan du hitta kända designerkläder till rabatterade priser, och stilla hungern på ett brett urval restauranger. Den största attraktionen i närområdet är dock Iseosjön, som betraktas som en lillasyster till Gardasjön, men bara mindre besökt av turister. Här kan du utforska de vackra städerna längs sjöns bredder, och inte minst vindistriktet Franciacorta söder om sjön. Ute på sjön ligger dessutom ön Monte Isola, som anses tillhöra de vackraste medeltidsstäderna i Italien. En halvtimmes bilfärd bort, ligger provinshuvudstaden Brescia, också ett intressant utflyktsmål med lämningar från romartiden och medelåldern.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Ome