Resor till Musso

Trevlig liten landsort vid Comosjön

Musso är en liten landsort, som ligger idylliskt hela vägen nere vid Comosjöns nordvästra bredd, under klippavsatsen Sasso di Musso.

Ett litet bysamfund

Om du kör längs Comosjöns västra bredd i riktning mot städerna Dongo och Gravedona, kommer du att passera den lilla landsorten Musso. Detta lilla samhälle med cirka 1000 invånare, ligger nämligen vid sjöns bredd och på kustvägen som ringlar sig fram längs vattnet. Här finner du en liten hamn, en enstaka restaurang, en livsmedelsbutik och en liten sjöstrand med småsten. På torget framför den lilla kyrkan San Biagio med anor från 1200-talet, har du fin utsikt över sjön.

Karta över Musso

Klicka på karten här nedan för att få en överblick över staden samt de semesterbostäder vi erbjuder här och på andra platser runt Comosjön.

Sevärdheter och utflyktsmöjligheter

Båtarna som seglar på sjön, stannar också i närliggande Dongo. Den pittoreska staden Gravedona, med sin vackra sjöpromenad ligger endast cirka 5 km bort, och många nyttjar den härliga naturen i området, till att vandra i bergen eller utöva olika typer av vattensport.

Inom kort avstånd från Musso, kan du också besöka flera vackra villor som ofta har tillhörande anlagda parker och ligger vackert ut mot sjön. Det gäller till exempel Villa Cipressis trädgård, som ursprungligen anlades på 1500-talet av den rika familjen Serponti. Villorna vittnar om, att den vackra Comosjön i århundraden har lockat till sig Lombardiets överklass. I modernare tid, har sjön också varit känd som en tillflyktsort för jetsettet och internationella berömdsheter, som kommer hit för att njuta av stämningen och de fantasiskt vackra landskapen.

Tycker du om att hålla dig aktiv på semestern, bjuder den stora sjön naturligtvis på olika former av aktivitetsmöjligheter på vattnet, som t.ex. vindsurfing och segling. På land bjuder de bergrika omgivningarna p å perfekta möjligheter att snöra på vandringskängorna och se naturen lite från ovan. På flera platser runt om i området erbjuds mountainbike- och ridturer. Önskar du att hålla fast vid golf-formen, har du hela sju internationellt erkända golfbanor vid sjön att välja mellan.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Musso? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den trevliga lilla staden. Vårt urval av semesterbostäder i Lombardiet och vid Comosjön ger dig en perfekt utgångspunkt för att uppleva regionens sevärdheter och rika kulturliv.

När du gör en sökning efter semesterbostäder i Musso, kan du läsa mer om ställets omgivningar och faciliteter i den utvidgade boendebeskrivningen. Vi lägger stor vikt vid att ge dig objektiv och rättvisande information, så att du vet vad du kan vänta dig - och se fram emot.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare än så, att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. Har du några frågor är du naturligtvis varmt välkommen att kontakta oss, vi sitter redo med tips och råd inför din semester.

Flygplatser och lokal transport

Den flygplats som ligger närmast Musso är Bergamo flygplats, och inom nästan samma avstånd ligger flygplatserna Milano Malpensa och Milano Linate. Tillsammans betjänas dessa tre flygplatser av flygbolag som Ryanair, easyJet och SAS, vilka alla har direkta rutter till Sverige och Danmark.

Du kan använda sökmotorn här på sidan för att finna aktuell information om flygrutter och biljettpriser. Du kan dessutom välja att beställa din semester i Italien som ett samlat paket - läs mer om paketresor till Comosjön med flyg, boende och eventuell hyrbil här. Det är enkelt och kostar inte mer än om du skulle sätta ihop resan själv.

Det kör bussar längs sjön, men de flesta resenärer föredrar att ha en hyrbil under semestern. Ankommer du med flyg till Italien, är det som regel mest praktiskt att redan hemifrån ha bokat en hyrbil med avhämtning på flygplatsen - så slipper du oroa dig över om det finns en bil eller inte till dig när du kommer fram. 

Restauranger och inköpsmöjligheter

I skrivande stund finns det endast en trattoria i staden. Du behöver dock inte åka längre än till grannstaden Dongo (1,5 km) för att hitta ett större urval av restauranger och butiker. Se därför fram emot en semester med kulinariska upplevelser präglade av goda, lokala råvaror som på ett kungligt vis förvandlas till spännande rätter, däribland risotto och färska fiskrätter.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Musso

Vad tycker gästerna om i Musso?

9,2
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner