Resor till Moniga del Garda

Vin-stad vid Gardasjön

Moniga del Garda är en av många små trevliga medeltida landsorter som ligger på den västra sidan av Gardasjön - mitt bland olivlundar och vinmarker.

En fantastisk utsikt över sjön, de mysiga små gatorna och hamnen, har gjort staden till ett populärt resmål bland både par och familjer, som önskar uppleva det förtrollande landskapet runt Gardasjön.

Moniga del Garda är väförsedd med inköpsmöjligheter, och ligger endast cirka 10 km norr om Desenzano som är den största staden i området. Härifrån kan du lätt ta dig till Milano, Verona och Venedig längs motorvägen - eller med tåg.

Karta över Moniga del Garda

Klicka på kartan för att få en överblick över staden och se semesterbostäder som vi kan erbjuda i denna del av Gardasjön, som ligger i regionen Lombardiet.

Trevlig lustbåtshamn

Stadens största attraktion är den gamla fästningen, som lyckligtvis ännu är förhållandevis välbevarad. Detta gäller också den gamla stadsporten. Moniga har också en liten trevlig hamn, och det finns badmöjligheter vid stranden, som dock inte är en sandstrand, utan består av mindre klappersten.

För de aktiva bjuder det backiga landskapet in till cykel- och vandringsturer på de små stigarna längs olivlundarna och i vinmarkerna. Moniga är också en bra utgångspunkt för utflykter i närområdet, det är t.ex. en vacker bilfärd till charmiga Salò. Det finns dessutom goda möjligheter att åka lite längre bort, till några av Italiens mest berömda städer och sevärdheter, t.ex. VenedigHotell, semesterlägenhet eller agriturismo?

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Moniga del Garda? Urvalet av hotell är stort i staden, och i sökmaskinen här på sidan hittar du vårt utbud av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i staden, och runt Gardasjön.

Kanske drömmer du om en semester på ett trevligt Bed & Breakfast vid Gardasjön? Eller kanske ska du iväg med hela tjocka släkten, eller en stor grupp vänner? Då ska du överväga att hyra en stor villa till minst 20 personer. Eller kanske vill du njuta av semestern i lugn och ro, och uppleva det autentiska Italien? I så fall ska du överväga att bo på en agriturismo vid Gardasjön.

Du behöver endast ange datum och antal personer för att få en översikt över de tillgängliga semesterbostäderna under din valda period. Det blir inte enklare att hitta den perfekta bostaden till din kommande semester i Italien. Har du frågor, eller behöver tips och råd, är du naturligtvis välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Då vi befinner oss i norra Italien, är det många som väljer att åka iväg på en bilsemester från Sverige till Gardasjön. Föredrar du dock att flyga, finns det många möjligheter då det ligger många internationella flygplatser i närheten. Det finns direkta flygavgångar till både Bergamo och Milano från Sverige och Danmark, och dessa ligger båda inom förnuftigt avstånd från Moniga del Garda.

Resor med flyg och hotell

Vi säljer inte flygbiljetter separat, men du kan boka en paketresa via oss, vilken inkluderar flyg, bostad och eventuell bilhyra. Välj att söka efter flyg+boende i sökmotorn här ovan, eller läs mer om resor till Gardsjön här.

Hyrbil till din semester

Du kan också beställa en hyrbil genom oss. Trots att det finns bussar som går upp och ner längs Gardasjöns bredder, och på vissa platser är förbundna med tågstationer, är det många av våra resenärer som föredrar att ha en hyrbil under semestern. Det gör att du enkelt kan komma iväg från flygplatsen, och dessutom har du mer frihet att utforska området utan att behöva tänka på att passa olika tidtabeller.

>>> Tips för att hitta en billig hyrbil i Italien

Restauranger och inköpsmöjligheter

Bor du i Moniga del Garda har du ett brett urval av restauranger inom promenadavstånd. Har du en semesterbostad med kök och själv önskar laga mat på semestern, finns det flera mindre butiker och en supermarknad, så det går oftast att hitta det mesta du letar efter. Därutöver har staden en bank och ett postkontor. Du bor naturligtvis också i ett område av Italien, som är känd för sina goda viner, och generellt är den gastronomiska nivån mycket hög - staden är bland annat känd för produktionen av Rosé Chiaretto.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Moniga del Garda