Milano Malpensa flygplats

Milano Malpensa flygplats (MXP)

Här kan du läsa mer information om Milano Malpensa flygplats, bl.a. om transport till och från flygplatsen

Milano Malpensa flygplats (kod: MXP) ligger knappt 50 km från centrala Milano och är storstadens största flygplats, samt en av de viktigaste knutpunkterna för internationell flygtrafik i Italien. Flygplatsen består av två terminaler, som är sammankopplade med en shuttlebuss. Varje år väljer miljoner av resande att flyga till och från Malpensa flygplats, som är ett strålande val, om man ska bo storstadssemester till Milano, huvudstaden i regionen- samt om man ska vidare för att uppleva andra delar av Lombardiet samt dess grannregioner.

Observera att vi håller på att uppdatera alla våra flygplatssidor, vilket förklarar om viss information saknas i nedanstående text.

Flygbolag

Du kan flyga till Malpensa flygplats med ett brett urval av flygbolag, där framförallt SAS och easyJet med deras direktrutter från Sverige och Danmark är intressanta. Därutöver hittar du bland annat bolag som Lufthansa, Vueling, British Airways och Swiss Airlines. Ryanair hr nyligen etablerat bas här.

Flygrutter

Malpensa flygplats är ett globalt flygnätverk, men den största koncentrationen av destinationer till och från Malpensa hittas i Europa. Det betyder, att du utöver direkta rutter också har goda möjligheter till att flyga till flygplatsen med en mellanlandning - utan att spendera en massa extra tid.

Lokal transport

Det finns en tågförbindelse till Milanos centrum från terminal 1 på flygplatsen. Tåget kallas Malpensa Express och med detta kan du ta dig till Milano Centrale i norra centrum, samt till Milano Cadorna i nordvästra centrum - kolla upp var dit hotell ligger för att välja bäst station. Från terminal 1 går det också bussar in till Milano Centralstation, varifrån du enkelt kan ta dig vidare till andra städer i Lombardiet och resterande delar av Italien. Det finns taxi vid ankomsthallarna både i terminal 1 (utgång 6) och terminal 2 (utgång 4). 

I båda terminaler finns biluthyrningsbolag, dock ett större antal i terminal 1. Urvalet är stort med både internationella bolag som Avis, Hertz och Europcar, samt italienska uthyrare som ofta också har bra erbjudande på sina hyrbilar.

>> Läs mer om bilhyra på Milano Malpensa flygplats

Faciliteter på flygplatsen

Det finns många butiker och restauranger både i terminal 1 och terminal 2. Framförallt terminal 1 genom gick inför EXPO 2015 en stor renovering och kan nu erbjuda ett stort område för tax free shopping där du hittar allt från kända märkeskläder till lokala delikatesser. Utöver detta finns faciliteter som växelkontor, bankomater och en första hjälpen-station. Flygplatsen har även ett hotell.

Flygankomster och flygavgångar

För se alla ankomster och avgångar till och från flygplatsen, samt kontrollera om din flight är "on time" eller försenad, rekommenderar vi dig att vända dig till flygplatsens hemsida som du hittar på nedanstående länk:

>> Se aktuella ankomster och avresor till och från Malpensa flygplats här

Adress och kontakt

Milano Malpensa International Airport 
21010 Varese, Lombardiet 
Italien

Telefon nummer: 0039 02 232323
Flygplanskod: MXP

Se flygplatsens läge på kartan

Tryck på pilarna i högra övre hörnet för att zooma in på kartan samt för att se våra semesterbostäder i området.

Andra flygplatser i Milano

Milano har ytterligare en stor flygplats, som ligger närmare staden, men på den östra sidan. Lär mer om Linate flygplats här.

Det är dessutom också möjligt att resa till flygplatsen i Bergamo, som också kallas Milano Bergamo.