Milano Linate flygplats

Milano Linate flygplats

Milano Linate flygplats (kod: LIN) ligger endast 7 kilometer från Milano, vilket gör den till storstadens närmsta flygplats. Den har dock fått sitt namn efter den närliggande lilla landsorten, Linate, och trots sin stadsnära placering, används den endast till inrikes- och Europaflygningar. Flygplatsen består av en stor terminalbyggnad, där avgångar sker på första våningen, och ankomster på markplan. Även om Milanos andra flygplast, Malpensa, är både större och nyare, föredrar många lokala och utländska resande att flyga till Linate - inte minst på grund av det korta avståndet till Milano.

20 november 2015 - Observera att vi håller på att uppdatera våra flygplatssidor, vilket kan förklara att viss information saknas i nedanstående text.

Flygbolag

Linate flygplats betjänas av en lång rad traditionella flygbolag, häribland SAS, Lufthansa och Alitalia, men också lågprisbolaget easyJet (dock flyger easyJet för närvarande inte till Skandinavien från Linate).

Flygrutter

För närvarande går det endast ett fåtal direktrutter från Linate till Stockholm - dessa flygs av SAS. Du kan också flyga till Stockholm eller Göteborg med mellanlandning bland annat med Lufthansa och Air Berlin. Till Köpenhamn kan du flyga direkt med SAS, samt med mellanlandning med Lufthansa, Air Berlin och Brussels Airlines. 

Lokal transport

Det är perfekt att flyga till Linate om du ska på storstadssemester till Milano. Det kör flera bussar in till centrum, bland annat stadsbuss 73 som tar dig till San Babilia-stationen för endast 1,50 Euro. Dessutom finns det direktbussar till Milano Centralstation varifrån du kan ta dig vidare till andra platser i landet med bra tågförbindelser. Biljetter till bussarna kan köpas i flygplatsens ankomsthall på markplan. Det finns också en taxistation utanför ankomsthallen, vid utgång 5. Beräkna cirka 25-30 Euro för en taxifärd in till centrum. 

Biluthyrning

Har du behov av en hyrbil, kan du välja att hyra från en rad stora internationella biluthyrningsbolag, som Avis, Hertz och Budget samt italienska uthyrare som ofta också har bra erbjudanden. Med din egen hyrbil har du bättre möjlighet att utforska Lombardiet och regionens många sevärdheter i ditt eget tempo.

>> Läs mer om biluthyrning på Milano Linate flygplats här

Faciliteter på flygplatsen

Det finns inte ett jättestort urval av butiker och restauranger på flygplatsen, men gott och väl för att få tiden att gå. Därutöver hittar du bland annat en lounge, bankomater, växelkontor, apotek och ett postkontor.

Flygankomster och flygavgångar

Vi hänvisar dig till Milano Linates officiella hemsida för att se alla ankomster och avgångar till och från flygplatsen, samt för att se om din flight är "on time" eller försenad.

>> Hitta alla ankomster och avgångar på Linates hemsida här

Adress och kontakt

Milano Linate International Airport 
20090 Milano Linate, Lombardiet 
Italien 

Telefonnummer: (+39) 02 23 23 23
Flygplatskod: LIN
Hemsida: www.milanolinate-airport.com/en

Se flygplatsens läge på kartan

Tryck på pilarna i övre högra hörnet för att zooma in på kartan samt för att se alla våra semesterbostäder i området.