Cityresa till Milano

Res på en upplevelserik storstadssemester i stilrena Milano med Escapeaway

Boka ditt hotell bland Escapeaways noga utvalda när du ska på en cityresa till Milano. Håll en förlängd weekend eller långhelg bland toppen av det europeiska modet.

Kan du tänka dig en vecka eller en långhelg i en italiensk storstad som sjuder av liv, men som är mer överskådlig än metropolen Rom? Så res med Escapeaway på storstadssemester i storslagna Milano - en stad som tillåter dig att leva storstadslivet i äkta italiensk stil.

En vistelse här kan med fördel kombineras med dagsutflykter till några av Italiens mest romantiska och hisnande destinationer som Comosjön eller den ikoniska Venedig.

På Escapeaway är vi experter på Italien, och vi känner alla till de bästa och mest prisvärda hotell – inklusive många familjeägda ställe med historia och charm. Hos oss kan du bo bra och centralt i hjärtat av Milano, och du kan hitta massor av information om Italien och inspiration till din resa på vår hemsida.

I Milano älskar man skönhet – och makt

Milano är Italiens finansiella hjärta – staden är hem för den italienska börsen och många stora industriföretag har sina huvudkontor här. Rikedomen är synlig och ger staden – och dess invånare - snygg och välputsad utstrålning. På det omedelbara plan upplever många resenärer att Milano inte har så mycket själ som andra italienska storstäder, men du ska inte speciellt langt ner under ytan innan stadens utpräglade känsla för historia och förankring vänder. Om du verkligen vill veta vad italiensk stolthet och italiensk känsla för estetik är, så är Milano rätt resmål och destination för dig.

Här i denna gamla romerska huvudstad älskar man allt som är storslaget och vackert. Allt i Milano, från stadens prestigefyllda opera Teatro Alla Scala till den extravaganta katedralen Duomo och vidare till den pulserande lyxmode-industrin som staden är världsberömd för, utstrålas stolthet och kvalitet. Nattlivets festliga puls och den traditionella italienska gastronomin i Milanos överflöd av restauranger lämnar inget i övrigt att önska.

Sevärdheter i Milano

Som i andra italienska städer är Milano som skapad för att bli utforskad i behaglig takt, som en promenad i stadens centrum tillåter. Gå till exempel från Sforza-slottet; ett medeltida slott och fort från 1400-talet till domkyrkan Duomo. Om du kan slita dig från Sforza slottets många intressanta detaljer, är det dags att promenera längs Via Dante och verkligen njuta av Milanos elegans och historiska atmosfär. Denna berömda gågata vimlar av teatrar, butiker, restauranger och kaféer. Ät en läcker lunch på en av Via Dantes matställen, medan du njuter av utsikten över de många fina 17- och 1800-talsbyggnader som pryder gatorna.

Du kan sedan gå vidare till torget Piazza Cordusio som idag utgör hjärtat av Milanos finansdistrikt. Här kan du se många eleganta byggnader i neoklassisk och jugendstil. Fortsätt till historiska Piazza Scala där Scala-operan ligger. Här har många av världens största operasångare uppträtt under de senaste 200 åren, och operan är fortfarande känd som en av världens finaste. Sångarnas och dansarnas talang matchar byggnadens skönhet som du aldrig kommer att glömma. Särskilt i La Scala får du en imponerande syn, och vi rekommenderar att du upplever en opera eller balett här en av kvällarna du är i Milano.

Storslagen storstadsupplevelse: Låt Milanos domkyrka, Duomo få dig att tappa hakan
Om du bara har några dagar i Milano till din cityresa, långhelg eller weekend så är det viktigt att prioritera sevärdheterna och domkyrkan Duomo, där vår lilla promenad slutar är en av de viktigaste. Denna påkostade, gotiska katedral representerar essensen av Milanos kärlek till allt som är storslaget och vackert.

En syn du sent kommer glömma är åsynen av Duomoens 135 pärlvita tornspira som höjer sig mäktigt över dig. Det är en äventyrlig, mänsklig kreativitet som har skapat denna katedral, och det skulle ta flera dagar att utforska hela dess fasad, som bland annat räknar svindlande 3.400 statyer av varierad art och storlekar. Här kommer du känna att du är en del av Italiens och Europas fascinerande historia.

Mat och dryck i Milano

Milano är fullmatad med restauranger som serverar en mängd internationella och italienska rätter av hög kvalitet. Liksom alla italienska städer har Milano sina egna mattraditioner och dem ska du se fram emot att utforska. Under de senaste decennierna har det skett en viss invandring till Milano från hela världen och det har stärkt dina möjligheter att även smaka spännande mat från resten av världen.

Bege dig till exempel till Venedig-hamnen om du vill smaka på afrikansk mat från t.ex. Eritrea, Etiopien och Egypten – och överväg en resa till Paolo Sarpi gatan (Chinatown) om god asiatisk mat får igång dina smaklökar.

Det är naturligtvis traditionell italiensk mat de flesta resenärer i Milano främst går efter. Det saknas heller inte i Milano där italienska restauranger i alla prisklasser är placerade intill varandra. I Navigli kvarteret finns en handfull mycket prisvärdiga trattorior där du kan smaka på lokala specialiteter. Prova "risotto alla Milanese" (krämig risotto med saffran). En annan lokal maträtt som smakar mer är "cassoeula" (en rik och tillfredsställande gryta av kål och det bästa fläsk).

För en riktigt autentisk upplevelse i Navigli-kvarteret, besök den lokala restaurangen "Den fula ankungen", där du kommer att omges av lokala matgäster.

När du utforskar Duomo så överväg att stilla din plötsliga hunger hos lokala Luini precis bakom kyrkan – ett take-away fönster varifrån Milanoborna fått sina ångande varma Panzerotti i århundraden. Panzerotti är smeten med inbakad tomat och mozerella. När du låter den härliga smaken av färska, vällagade ingredienser fylla munnen, kommer du snabbt att förstå varför det alltid är kö på Luini.

Se fram emot att njuta av en fantastisk långhelg eller en vecka på stilren storstadsvistelse i Milano med dina Italien experter: Escapeaway.

>> Läs mer om storstadssemester

Karta över Milano

Populära hotell i Milano

Italien, Norra Italien, Lombardiet, Milano
8,7
Mycket bra
4329 omdömen
  • Närmaste flygplats: 4 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Restaurang
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Milano
9,0
Fantastiskt
3159 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Avstånd till centrum: ca. 7.2 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Milano
9,1
Fantastiskt
479 omdömen
  • Närmaste flygplats: 9 km
  • Avstånd till centrum: ca. 0 m
  • Internet/Wi-Fi