Resor till Mezzegra

En liten smörhåla vid Comosjön

Från staden har du en fantastisk utsikt över sjön, bland annat mot Bellagio, och Mezzegra är en perfekt utgångspunkt för utflykter i omgivningen.

Mezzegr är en av många små trevliga städer, som ligger ner vid vattnet på Comosjöns västra sida. Själva staden Como ligger endast 30 km från Mezzegra, och du kan utan problem åka på dagsutflykter till bland annat Bergamo, Milano, samt Lugano och St. Moritz i Schweiz. 

I stadens omedelbara närhet hittar du den berömda villan, Villa Carlottta, och den vackra botaniska trädgården i Tremezzo. Mezzegra är också av historisk betydelse, då det var här Benito Mussolini avrättades, nära Villa Belmonte, den 28 april 1945.

Karta över Mezzegra

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över de semesterbostäder vi erbjuder i området. Du kan också se avstånd till de närmaste flygplatserna och till andra städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter omkring Comosjön.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Mezzegra? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Transport

Med en övernattning under vägen, är det för de flesta en överkomlig sträcka att köra de 1600 kilometerna från (mellersta) Sverige till Mezzegra. Det ligger dock många internationella flygplatser inom räckvidd, varav den närmsta är Bergamo flygplats. Det är inte mycket längre till de två flygplatserna i Milano. Du har därför många möjligheter att hitta ett flyg hit, då flygplatserna betjänas av många bolag som har rutter till Skaninavien, bland annat easyJet, Ryanair, Norwegian och SAS.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Det kör bussar till Mezzegra från bland annat Como, som i sin tur har tågförbindelse till exempelvis Bergamo och Milano. Cirka 3 kilometer norr om Mezzegra, i Varenna, har du också ett färjeläge där du kan hoppa på båten och ta genvägen över sjön.

Restauranger och shopping

I det som formellt utgör Mezzegra är möjligheterna till att äta ute för närvarande begränsade till en enda trattoria. Men detta ska inte avskräcka dig, då du endast behöver köra några få kilometer för att hitta fler restauranger och caféer i grannstäderna. Området är känt hos gourmander och matälskare, som kommer långväga för att njura av de goda lokala rätterna i vackra omgivningar.

Likaså finns det, i de närliggande städerna runt sjön, många trevliga butiker och marknader där du både kan hitta daligvaror och spännande produkter. 

Utflykter

Du har goda möjlgheter att åka på utflykter till Comosjöns mest intressanta och vackra städer när du bor i Mezzegra. Inom kort räckvidd ligger till exempel ett prälband av vackra villor, många av vilka också har vackra trädgårdar.

Ta också en tur över sjön till Bellagio, som ligger som en charmig knutpunkt i sjön, omgiven av vatten på tre sidor. Eller kör norrut, till Menaggio, som likaså har trevliga smala gator, mysiga torg och ett stort urval av restauranger och butiker. 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Mezzegra

Vad tycker gästerna om i Mezzegra?

9,1
Samlade gästomdömen
Baserat på 23 recensioner