Resor till Menaggio

Den glaciär bildade Comosjön i norra Italien är känd för sitt djupblåa vatten, och för att vara helt omsluten av spektakulärt vackra gröna berg. Det är emellertid inte enbart den vackra naturen utan även det milda klimatet och inte minst pärlbandet av måleriska småstäder läng sjöns stränder som gör Comosjön till ett enastående och populärt resmål. En av de populäraste städerna är Menaggio, som ligger mitt på sjöns västra bredd.

Liksom i många av de andra idylliska städerna runt sjön är en av de mest populära attraktionerna i Menaggio den romantiska promenaden längs vattnet, som inbjuder till lugna promenader medan du njuter av utsikten över den underbara sjön och den motsatta stranden. Du kan även se fram emot avkopplande stunder på de närliggande torgen så som huvudtorget Piazza Garibaldi, där det bland de färgglada husen finns många trevliga caféer och restauranger.

Semesterort med själ och charm

Även om sjöstranden har en naturlig dragningskraft på de flesta som reser till Menaggio, så bör du även ta dig tid att gå en sväng i den övre, historiska delen av stan. På de smala, snirklande gatorna med branta trappor och rustika stenhus kommer du tydligt märka att Menaggio är en stad med en lång historia. Under Medeltiden byggdes en borg och dåtidens lilla stad var omgärdad av en hög mur. Går du en tur på Via Castellino da Castello, kan du fortfarande se resterna av denna mur. Fästningen vittnar om att läget längs den gamla romerska handelsvägen Via Regina redan tidigt gjorde Menaggio till en av de viktigaste knutpunkterna vid Comosjön.

I dag är det även det centrala läget på västbredden av sjön samt inte minst färjeförbindelsen till Bellagio och Varenna, som gör Menaggio till ett av de mest populära resmålen vid Comosjön. Även om det är en god idé att ha bil (eventuellt en hyrbil från flygplatsen) när du tillbringar din semester här och gärna vill uppleva en del av de andra sevärdheterna runt sjön, så är de små färjorna ett bra alternativ. Framför allt under högsäsong, då det kan vara tät trafik och kamp om parkeringsplatserna i de små städerna, är det perfekt att istället hoppa ombord på en av de små färjorna eller turbåtarna som utgår från Menaggio.  

Avkoppling eller aktiv semester du bestämmer själv

Menaggio ger dig perfekta förutsättningar för att tillbringa en avkopplande, livsnjutarsemester, där dagarna bara tillbringas med sightseeing nere längs sjön och avkoppling i solen. Det kan emellertid även varmt rekommenderas att snöra på vandringskängorna och följa någon av stigarna upp i det frodiga, bergiga inlandet. Fråga eventuellt på stadens turistkontor om vilka möjligheter som finns. Det finns massor av möjligheter att tillbringa en hel dag till fots med att njuta av det storslagna bergslandskapet med sina djupa skogar, olivlundar och vinodlingar.

Har du valt att åka till Menaggio på sommaren så finns det naturligtvis även goda möjligheter att tillbringa en aktiv semester med olika former av vattensporter på sjön. Området är bland annat känt för att ha fina förhållanden för kite- och windsurfing, men du kan även hyra en båt för att uppleva staden från sjösidan. Framför allt om du reser med barn, så är även stadens lido med utomhusswimmingpooler ett bra komplement till sjöns friska vatten. På land kan du spela en runda på den traditionsrika Menaggio & Cadenabbia Golf Club's 18 håls bana, som inte är så lång enligt modern standard, men som i gengäld bjuder på tekniska utmaningar och inte minst en fantastiskt elegant kuliss med betagande utsikt över sjön och de omkringliggande bergen.

Boka din resa till Menaggio online

Du kan lätt och säkert boka din resa till Menaggio i Italien online, välj själv om du vill boka en paketresa eller enbart boka ditt hotell genom Escapeaway. Bokar du din resa som ett komplett paket inklusive flygresa, hotellvistelse, transfer (transport tur/retur från flygplatsen) eller en hyrbil som står redo vid din ankomst, är du naturligtvis täckt av paketreselagen och resegarantin. Om du inte vill boka din resa till Menaggio online kan du även få ett skräddarsytt erbjudande på din resa genom att kontakta oss.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Menaggio