Resor till Manerba

Badort vid Gardasjön

Manerba är en av många små byar som ligger i det natursköna område längs med Gardasjöns södra bredd mellan städerna Desenzano och Salò.

Manerba har inte något direkt centrum men breder ut sig över ett större areal. Området är känt för sina många campingplatser, semestercenter och hotell, men området är dessutom känt för den sköna naturen med fina stenstränder och mycket lantbruksjord där man framförallt odlar majs, vin och oliver. Högklassig olivolja framställs i området.

En semester i Manerba del Garda bjuder på många möjligheter. Här finns allt för en avkopplande semester i vackra omgivningar med god mat och vin, men också för en aktiv semester - framför allt med många vattensporter på sjön. I den lilla stadskärnan kan du ta del av den trevliga atmosfären med caféer och restauranger.

Karta över Manerba

Klicka på kartan härunder för att få en överblick över semesterboende i området samt en översikt över närmaste flygplatser och köravstånd till städer i Skandinavien.Hotell, lägenhet eller hus?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda mer än 1.500 semesterbostäder i hela Italien - här ibland ett stort urval av handplockade hotell, hus och semesterlägenheter runt Gardasjön

Vill du gärna bo vid Manerba kan du snabbt få en översikt över tillgängliga boende genom att använda sökmotorn ovanför här på sidan.
 
Ska du resa med en större grupp vänner eller hela stora familjen kan i också rekommendera möjligheten att hyra en privat villa. På så vis får ni pool, trädgård mm helt för er själva.

Har du frågor om våra boende eller endast önskar lite tips och råd är du välkommen att kontakta oss för en vidare dialog.

Transport

Tänker du resa med flyg till Italien ligger Veronas flygplats närmast Manerba. Lite längre bort ligger Bergamos flygplats, och tillsammans bjuder dessa på ett fint urval av flygbolag så som Ryanair, easyJet, SAS och Norwegian med rutter från hela Skandinavien, så även Sverige. 

Det finns ingen tågförbindelse till Manerba varför vi rekommendera alla våra gäster att hyra bil (ifall man inte bilar i egen bil till Italien). En hyrbil hämtar ni smidigt ut i flygplatsen, men kom ihåg att förboka din hyrbil hemifrån för bäst pris. En bil möjliggör även flera spännande utflykter under semestern.

Det är en bilresa på drygt 1500 km till Manerba från södra Sverige, vilket med en övernattning på vägen ner gör avståndet överkomligt för dem flesta. Gardasjön är dessutom en populär destination för bilsemester till Italien.

Restauranger och shopping

Orten är inte stor men området bjuder ändå på ett fint urval av matställen - både de lite turistpräglade, men också goda restauranger där du kan stifta bekantskap med det lokala köket och dess traditioner.

I de små mataffärerna kan du köpa det mesta för det dagliga behovet, framför allt om du bor i lägenhet och önskar tillaga egna måltider under semestern. Besök eventuellt även en lokal marknad och se vad italienarna själva köper. Där kan du köpa goda lokala råvaror till bra priser samt uppleva det charmiga italienska vardagslivet.

Utflykter och sevärdheter

Placeringen gör att området är perfekt som utgångspunkt för utflykter runt sjön, men även till de sevärda städerna Verona och Venedig. Det seglar båtar från den lilla hamnen till bl.a. Sirmione. En annan intressant sevärdhet nära Manerba är den natur- och arkeologiska parken, Parco Archeologico Naturalistico, som kan utforskas på de stigar som leder förbi både historiska sevärdheter och till vackra utsiktspunkter över sjön. Här ligger också ett litet intressant museum i området.

Önskar du att utforska sjöns sevärdheter i sällskap med en lokalt känd certificerad guide erbjuder vår samarbetspartner ett fint urval av välorganiserade utflykter omkring Gardasjön, som du med fördel kan boka online hemifrån. 

Lokala länkar

Du finner Manerbas officiella hemsida här (italienska)

 

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Manerba del Garda

Vad tycker gästerna om i Manerba del Garda?

9,3
Samlade gästomdömen
Baserat på 15 recensioner