Resor till Idrosjön

Idrosjön är en av de lite större sjöarna i Norditalien som ännu är i stort sett okänd bland turister. Den är ca. 10 kilometer lång och ligger vackert i bergdalen Val Giudicarie Inferiore väster om Gardasjön.

Huvudbyn heter Idro och den ligger i den sydöstra delen av sjön. Det är en väldigt pittoresk liten by som i stort sett har vuxit ihop med grannbyn Crone. Kanske ville det vara mer korrekt att tala om en samling hus med en liten hamn, i stället för en riktig by, för här i området är allting ganska litet. Landsvägen befinner sig på sjöns västsida, så den enda trafik som kör genom byn är lokal.

Byn har några få restauranger och några butiker, men Idro är ett ställe man tar till för att njuta av naturen eller slappa av med en bra bok i solskenet. Det finns många vandringsleder i området, precis som det är ett perfekt ställe för både mountainbikes och motorcyklar.

Avståndet till Gardasjön är överkomligt. Kör man mot söder till Salò tar det ca. ½ timme och väljer man vägen mot norr förbi Ledrosjön, ska man beräkna ca. 1 timme för att nå till Riva.

Man kan också köra den direkta vägen till Gargnano över bergen. Det är utan tvekan den vackraste vägen men inte den lättaste. Vägen passerar den vackra uppdämda sjön Valvestino, och man ska inte vara rädd för att köra på bergsvägar. Men har man först det på plats, väntar en oförglömlig tur på omkring ett par timmar, var det finns möjlighet för många små avstickare undervägs.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell vid Idrosjön