Resor till Gavardo

Gavardo ligger vid floden Chiese och med enbart sex kilometer till Gardasjön i öster. Pärlbandet av idylliska medeltidsstäder nere längs sjöns stränder är perfekta utflyktsmål när du bor i Gavardo. Skulle du i stället korsa floden och bege dig västerut står du plötsligt vid foten av de skogsklädda bergen som erbjuder många stora naturupplevelser bland annat längs vandringsleder. Känner du dig i form för att tackla de branta stigningarna så finns det mängder av utmaningar på cykel omkring Gavardo det vill säga om du inte hellre vill prova krafterna längs den nya 140 kilometer långa cykelleden runt Gardasjön. Trots dess betydande längd är detta en familjevänlig led bestående av breda cykelstigar utan några nämnvärda backar.

Aktiv semester eller ren avkoppling

Vill du ha en aktiv semester finns det med andra ord massor av möjligheter till detta om du reser till Gavardo. Nära denna trevliga lilla stad ligger dessutom flera golfbanor med utmaningar för spelare på alla nivåer. Är du mer på humör för en livsnjutarsemester utan för mycket svett i pannan så har du även i detta fall rest till rätt ställe. Det är inte utan anledning som Gardasjön under många år framför allt var känt som ett populärt resmål bland den lite mognare och mer kvalitetsmedvetna publiken med förkärlek för kulturella och gastronomiska semesterupplevelser. Med inbjudande sjöstränder, välkända vingårdar och charmiga medeltidsstäder har du här alla ingredienser för en avkopplande livsnjutarsemester inom kort räckhåll. 

Själva Gavardo har kanske inte så mycket av den idyll och charm som du hittar i de närliggande, mer kända städerna längs sjön. I gengäld är här mindre trängsel av turister och du har en bra placering mellan de gröna bergen och den blåa sjön. Här kan du fritt välja om du vill snöra på dig vandringskängorna för att bege dig ut på upptäcktsfärd i den orörda naturen eller bara ta en stilla kvällspromenad längs någon av hamnpromenaderna nere längs sjön. Det skulle till exempel kunna vara i Salò som bra ligger några få minuters körning bort, där äger för övrigt en stor marknad rum varje lördag förmiddag vilken lockar handlande från när och fjärran.

För dagsutflykter kan såväl Lombardiets tidigare huvudstad Brescia och Iseosjön varmt rekommenderas som ytterligare exempel på att denna del av Italien är rik på både kultur- och naturattraktioner.

Restauranger och butiker

Gavardo är inte någon stor stad men ändå tillräckligt stor för att ha åtskilliga supermarkets och affärer. Här hittar du alla de nödvändiga dagligvarorna och det samma gäller för utbudet av matställen som är lagom stort för att du inte ska behöva äta på samma ställe varje kväll om du inte har lust vill säga. Medräknat grannstäderna kan du se fram mot en semester fylld av goda middagar på allt från mysiga trattorior och enkla men bra pizzerior till lite mer exklusiva restauranger.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gavardo