Resor till Gardone

Den lilla staden Gardone, som ligger vid Gardasjöns västra strand var på 1800-talet en av de mest blomstrande och populära städerna vid Gardasjön, vilket man fortfarande kan ana i stadens vackra arkitektur. Boka din resa till Gardone Riviera med Escapeaway i dag!

 I dag lever staden ett mer anonymt liv, men den charmar fortfarande besökare med sina många "belle-époque" hotell, överdådiga villor och extravaganta trädgårdar som ligger utspridda på sluttningarna från det historiska centrumet, Gardone Sopra, ner mot sjön.

Staden har dessutom ett brett urval av affärer, en härlig bred strandpromenad, en biograf, ett diskotek, en botanisk trädgård, ett kasino samt både privata och offentliga stränder och badplatser. I sjön utanför staden ligger ön Isola del Garda, till vilken du kan få guidade turer.

Sist men inte minst så är staden en perfekt utgångspunkt för att uppleva Gardasjöns andra små pärlor och för utflykter i det omkringliggande landskapet.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Gardone, och andra resmål vid Gardasjön där du bor på handplockade och noga utvalda hotell och semesterlägenheter under din semester. Om du själv vill arrangera din resa till Gardone kan du naturligtvis nöja dig med att bara boka ditt hotell genom Escapeaway. Vill du däremot ha full trygghet på resan så boka en paketresa bestående av hotellvistelse, flygresa och transfer tur/retur från flygplatsen till ditt hotell eller semesterlägenhet. Du kan även välja att boka hyrbil som då står redo och väntar på dig på flygplatsen vid ankomsten till Italien. 

Upplevelser och sevärdheter

Vittoriale degli italiani

Vittoriale degli italiani är idag ett museum komplex men var tidigare bostad för den italienska författarinnan Gabriele d'Annunzio, som levde här från 1922 fram till sin död 1938.

Komplexet består av d'Annunzios tidigare bostad, som kallades "Prioria"; en amfiteater som är byggd efter antik modell och som fortfarande används för konserter m.m.; kryssaren Puglia, som på ett surrealistiskt vis ligger på en sluttning redo att "erövra de dalmatiska kusterna", ett båthus som innehåller MAS-fartyget (assistansfartyget) som användes av D'Annunzio 1918; och ett cirkulärt mausoleum. 

Isola da Garda

Nära Gardone kan du besöka Gardasjöns största och mest berömda ö, Isola da Garda. Ön har en lång och dramatisk historia, under vilken den bland annat har använts som en romersk gravplats, ett gömställe för pirater, en gränsbevakning och har även hyst ett franciskaner kloster och en spektakulär villa. 

Ön har besökts av många berömda personer genom århundradena, häribland (sägs det) Franciskus av Assissi och Dante Alighieri. I dag domineras ön av en vacker park och den venetianska neogotiska Villa Borghese Cavazza. 

Även om ön idag är privatägd av familjen Cavazza, så har Isola del Garda varit öppen för besökare sedan 2001 och från Gardone kan du boka guidade turer till ön.

Utflyktsmöjligheter

Gardone är en idealisk utgångspunkt för dagsutflykter till andra städer och orter längs Gardasjöns stränder och till det vackra landskapet som omger sjön. 

Du kan även välja att göra en dagsutflykt till storstaden Verona, vilken är Norditaliens tredje största stad. Här kan du uppleva den kända UNESCO-staden som bland annat är känd för att ha lagt scen till det romantiska skådespelet av Shakespeare som handlar om Romeo og Julia, den spektakulära romerska amfiteatern som idag utgör en opera-arena, det gamla slottet Castelvecchio, Teatro Romano, Verona katedralen samt stans många berömda torg, palats och museer.

>> Läs även om resor till Bardolino
>> Hyr en semestervilla vid Gardasjön

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Gardone Riviera

Populära hotell i Gardone Riviera

Italien, Norra Italien, Lombardiet, Gardone Riviera
9,1
Fantastiskt
1013 omdömen
  • Närmaste flygplats: 59 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Gardone Riviera
8,8
Mycket bra
376 omdömen
  • Närmaste flygplats: 60 km
  • Närmaste strand: ca. 100 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Gardone Riviera
8,5
Mycket bra
103 omdömen
  • Närmaste flygplats: 63 km
  • Närmaste strand: ca. 3 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)