Garda Golf & Country Club

Garda Golf & Country Club har haft äran att vara värd för Open d'Italia 1997 och 2003. Det borde ge tillräckligt med utmaningar för de flesta.

Garda Golf & Country Club är en 27-håls bana som ligger i den sydvästra delen av Gardasjön, strax utanför Manerba. Det anses vara en av de bästa banorna byggda i Italien under de senaste 15 åren och med sin utmanande kurser och enastående greener, även den erfarne golfaren finner tillfredsställelse medan nybörjare få lite inblick i denna svårspeade och utfordrande bana.

Garda Golf & Country Club byggdes av Riccardo Pisa, en lokal entreprenör och Giorgio Simonini. De ville bygga en golfbana i Valtelina området och valde Gardasjön. Skälen var det milda klimatet som gör det möjligt att spela året runt, även i januari. Denna golf & country club framstår mycket exklusiv och är experter beskriver den som en av de bästa golfbanor som byggts under de senaste 10 åren. Banan sträcker sig över 110 hektar mark och har en underbar panoramautsikt.

Efter rundan, är det möjligt att äta i restaurangen eller umgås i baren ev. med ett välförtjänt glas rött vin eller en kopp kaffe vid den öppna spisen.                                                                                                                                                                                          < /table>   Notera: Eftersom det väldigt ofta spelas turneringar både lördag och söndag året runt på de italienska golfbanor, kan det vara svårt att få tid. Det rekommenderas därför att spela på vardagar.

Golf Fakta
.
  Rosso Bianco Giallo
Antal par 3 hål 2 2 3
Antal par - 4 hål 5 5 3
Antal par 5 hål 2 2 3
.
Längd gul tee 2986 meter 3,069 meter 2798 meter
Längd röd tee 2629 meter 2711 meter 2,432 meter < / td >
.
Max HCP 36
.
  Varje dag lågsäsong / högsäsong Veckoslut / helgdagar under lågsäsong / högsäsong  
Greenfee 18 hål € 60/85 € 70 € / € 100  
Grön Fee 9 hål € 30/45 € < / td > € 35 / € 50  
.
Klädkod Casual golfkläder
.
Öppning lågsäsong en November - 15 Mars
Ingående hs 15 mars - 1 november
Vecko stängning måndag ( 15 mars-1 november öppet varje dag )
.
Svårighet 4 golfbollar
.
Arkitekt Ken Cotton, Frank Pennink & Donald Stee
.
Webbplats www.gardagolf.it
Turnering Program www.gardagolf.it
   
.