Franciacorta Golf Club

I Franciacorta distriktet ligger denna fantastiska bana. Mellan skog och vinmarker kan man spela 27 hål och efterföljande ta på utflykter i området och bl.a. göra vingårdsbesök eller segla på Iseosjön.

I hjärtat av Franciacorta distriktet ligger den vackra Franciacorta Golf Club på 185 m.ö.h. Den öppnade år 1986 vilket gör den till en av de nyare golfbanorna i Italien. Den har löpande blivit förbättrad de senaste åren och med sina 27 hål finns det stora möjligheter för utfordringar. Banan rör sig mellan skog och vinmarker och har en fantastisk utsikt över dalen. Den stora sjön i mitten gör rundan tekniskt svår men också spännande för både proffs och nybörjare med max hcp på 54. En bana som absolut kan rekommenderas.

Franciacorta är en intressant region för både golfspelare och vinintresserade. Det finns ca. 100 vinproducenter i regionen. Eftersom Franciacorta Golf Club ligger i detta fina vindistrikt har den också fått namnet The Wine Golf Course och de tre 9-hålsbanorna har alla namn efter vinsorter Brut, Saten och Rosé.

I närheten finns också Outlet Franciacorta som har 160 butiker i ett modernt utomhus shopping center. Det ligger ca. 10 minuter från golfklubben.Golf facts
.
  Brut Saten Rosè
Antal par 3 hål 3 2 2
Antal par 4 hål 5 4 5
Antal par 5 hål 1 3 2
.
Längd gul tee 2.942 meter 2.979 meter 2.593 meter
Längd röd tee 2.608 meter 2.195 meter 2.195 meter
.
Max HCP 54
.
  Vardag Helg / helgdagar  
Green Fee 18 hål 50 € 75 €  
Green Fee 9 hål 25 € 38 €  
.
Dresscode Casual golfklädsel.
.
Öppettider Hela året (stängt över Jul och Nyår)
Stängd veckodag Tisdag (Augusti månad öppet alla veckodagar)
.
Svårighetsgrad 3,5 golfbollar
.
Arkitekt Pete Dye och Marco Croze
.
Hemsida www.franciacortagolfclub.it
Turneringsprogram www.franciacortagolfclub.it
Scorekort Ej tillgängligt
HCP tabell Se här under
.

OBS! Då det väldigt ofta arrangeras turneringar både lördag och söndag hela året runt på de italienska golfbanorna kan det vara svårt att få tid. Det rekommenderas därför att spela på vardagar.