Resor till Lario

Faggeto Lario är en liten stad vid den sydvästra delen av Comosjön. Den lilla staden som egentligen består av flera utspridda klungor av bebyggelse breder ut sig från sjön och upp längs de branta, frodiga bergssluttningarna. Du behöver inte förflytta dig särskilt långt upp från den lilla hamnen innan du kan njuta av en fantastisk utsikt över vattnet och mot bergen på motsatta sidan sjön.

Idylliska omgivningar

Det är absolut ingen som tänker illa om dig om du reser till Faggeto Lario enbart för att njuta av en avkopplande semester i idylliska omgivningar utan att ha några fasta punkter på pogrammet. Med några enstaka bra restauranger i närheten behöver du heller inte bege dig långväga ikring för att stilla hungern. Det går bussar längs sjön och dessutom lägger de små passagerarfärjorna som trafikerar sjön till i Faggeto Lario så du lätt kan ta dig till andra mysiga städer runt sjön. Skulle du vilja ta dig lite längre sträckor och se andra delar av regionen kan det rekommenderas att ha bil.

Det tar inte många minuter till den närmsta grannstaden där du hittar flera matställen. Skulle du behöva göra lite större inköp finns det gott om möjligheter i Como stad som ligger omkring 10 kilometer från Faggeto Lario. Skulle du vilja gå på upptäcktsfärd bland små specialbutiker kan det rekommenderas att ta en tur i motsatt riktning till Bellagio. I denna charmiga stad som ligger med vatten på tre sidor ute på spetsen av en halvö i den Y-formade sjön hittar du ett fint urval av butiker, här i Bellagio hittar du även en stämningsfull sjöpromenad med gott om caféer.

Trevliga städer och praktfulla villor

Även om det bara är knappa 20 kilometer ut till Bellagio så är det en biltur som du får räkna med att den tar 35-40 minuter. Vägen slingrar sig längs sjön och den är dessutom mycket smal så man måste anpassa hastigheten. Oavsett hur vägen är kommer du ändå vilja sänka hastigheten för att njuta av de fantastiska naturscenerierna som du passerar på vägen. Har du inte bråttom kan det helt klart rekommenderas att ta färjan dit ut. Under sommarsäsongen kan du dessutom välja mellan en snabbare och en långsammare färja. Många av städerna och herrskapsvillorna längs sjön gör sig bäst från sjösidan.

En resa till Faggeto Lario ger dig en bra utgångspunkt för att uppleva en rad av de största sevärdheterna och attraktionerna vid Comosjön. Vi talar dock om en av Italiens största sjöar så förvänta dig inte att köra runt sjön på en dag åtminstone inte om du vill hinna se något längs vägen. En stor del av nöjet med att resa hit är just att ta sig tid, kanske slå sig ner på ett café med en cappuccino för att njuta av utsikten och betrakta livet och människorna omkring sig.

Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen hos Escapeaway Resor som gäst på ett av de noga utvalda hotellen i Faggeto Lario som du hittar i vårt program.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Faggeto Lario