Resor till Erbusco

Om du vill kombinera en härlig norditaliensk vinsemester i det berömda Franciacorta-distriktet med en aktiv semester omkring den vackra Iseosjön och dagsutflykter till Italiens största sjö, Gardasjön, och Norditaliens pulserande storstad Milano, då är Erbusco i regionen Lombardiet just något för dig. 

Nära till det mesta

Erbusco ligger nämligen mitt i allt ihop: det är ungefär lika långt till städerna Brescia och Bergamo (cirka 25 och 30 kilometer), bara omkring en timmes körning till storstaden Milano och bara 5 kilometer till Iseosjöns utlopp och ca 8 kilometer till själva sjön. Efter ett par timmars körning (i nordvästlig riktning) kommer du till Comosjön och i (östlig riktning) till Venedig. I östlig riktning - ca i timmes körning bort - hittar du dessutom Italiens största sjö, Gardasjön, och operastaden Verona.

Söder ut hittar du "skinkstaden" Parma (en och en halv timmes snabb körning på bra vägar) och historiska Bologna (två och en halv timmes körning), medan du i norr kommer till de vackra Alperna och de tre stora naturparkerna Parco Nazionale dello Stelvio, Parco delle Orobie Bergamasche och Parco Naturale Adamello Brenta Geopark. Med en resa till Erbusco befinner du dig kort sagt nära de flesta av Norditaliens attraktioner.

Upplevelser och sevärdheter

Med sin beskedliga storlek - ca. 8 500 invånare - är det ett begränsat antal sevärdheter och upplevelsemöjligheter i själva staden Erbusco. Nästan alla besökare reser hit för att ha staden som en vacker, avkopplande och central utgångspunkt för att uppleva Franciacorta-vindistriktets vackra kulturlandskap och unika vinkultur samt göra utflykter till Norditaliens stora sevärdheter, vilka alla kan nås på en dagsutflykt med hyrbil.

Iseosjön

En resa till Erbusco är samtidigt en resa till Iseosjön, eftersom staden ligger så nära sjön att du kan nå den på en cykeltur eller en promenad (om än en lång sådan). Iseosjön betraktas ofta som lillasyster till Gardasjön, men här är mycket färre turister, trots att här finns många vackra och sevärda städer runt sjön och i vindistriktet Franciacorta söder om sjön. Bland de vackraste städerna kan nämnas Iseo vid Iseosjöns södra strand, men även Lovere och Pisogne i den norra änden glittrar som juveler på Iseosjöns bräddar.

Men den största juvelen hittar man i själva sjön. Där ligger ön Monte Isola med sina små fiskelägen, som finns med på listan över de vackraste medeltidsstäderna i Italien (I Borghi più Belli d’Italia). Ön är inte enbart en högt rankad juvel utan även de omkringliggande samhällenas stolthet.

Gardasjön

Italiens största och mest populära sjö och det mest populära resmålet i Norditalien, ligger vid foten av Alperna - den del som heter Dolomiterna och enbart omkring en timmes körning från Erbusco. Här hittar du en betagande vacker natur, gamla trevliga städer, så som Limone Sul Garda, Bardolino, Malcesine och Garda, samt många aktivitetsmöjligheter för både barn och vuxna. Till exempel är sjön i dag ett av de "hottaste" ställena för unga när det gäller hanggliding, paragliding, windsurfing och mountainbike.

Ett riktigt härligt, bra och roligt sätt att uppleva Gardasjön och dess trevliga städer på, är genom att åka runt med de små färjorna som seglar kors och tvärs över sjön. 

Hitta resor till Gardasjön med Escapeaway här.

Milano

Milano, som bara ligger omkring en timmes körning från Erbusco, är på många sätt Italiens "huvudstad". Den är i och för sig inte landets huvudstad, men den är det ekonomiska och finansiella centrumet. Staden är känd för sina fotbollsklubbar Milan och Inter, men även för sina modehus och catwalks, som är på nivå med dem i Paris och New York.

Staden bjuder på många shoppingmöjligheter med allt från mainstreambutikerna längs Corso Buenos Aires och Via Torino till märkesvarornas "gyllene triangel" som bildas av Via Montepoleone, Via della Spiga och Via Manzoni, samt en lång rad stora kulturella och historiska sevärdheter.

Boka din resa online

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Erbusco och andra resmål i Lombardiet där du bor på noga utvalda hotell på din semester. Använd dig av sökmotorn högst upp på sidan för att hitta en resa till Erbusco som passar för dig och dina planer. Välj mellan avresa från Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamns flygplats - vi söker efter billiga flygbiljetter från alla flygbolag och kombinerar dem med utvalda hotell i Erbusco, bara de som fått bra omdömen. Du får en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till nätets bästa pris.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Erbusco