Resor till Dorio

Semester för kropp och själ vid Comosjön

Även om Dorio är en liten stad som ligger inklämd mellan sjön och bergen, och inte bjuder på de största sevärdheterna, är den värd ett besök.

Staden har i hög grad bibehållit sin ursprungliga stämning, och den kan du tydligt känna av när du tar en tur på de små gatorna som skiljer de antika husen åt. 

Trots avsaknaden på egentliga sevärdheter i själva staden, kommer du inte sakna intressanta utflyktsmål när du spenderar semestern här. Runt om Comosjön ligger en värld av trevliga städer och intressanta sevärdheter. Precs i närheten ligger t.ex. det lilla klostret, Abbazia Cistercense di Santa Maria di Piona, som är värt ett besök. Här har du vacker utsikt och det råder en ro för både kropp och själ. Bara vägen ut till klostret är betagande och ofta ställer lokala konstnärer ut i klostrets gångar. Det finns en liten butik, där det är möjligt att köpa varor som är framställda av munkarna.

Utöver att vara ett bra ställe för avkoppling, finns det också goda möjliheter att hålla en aktiv semester i Dorio - här kan du t.ex. utöva vandring och olika typer av vattensporter.

Staden har endast ett par restauranger, men det är endast ett par kilometer till Colico där urvalet är större. i Colico finns också fler inköpsmöjligheter.

Karta över Dorio i Lombardiet

Klicka på kartan här nedan, om du vi ha en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. Hotell, semesterlägenheter och villor i Dorio

Är det en avslappnande semester vid Comosjön du letar efter? I sökmotorn här på Escapeaway Resor kan du enkelt hitta semesterbostäder i Dorio. Vi har personligen valt ut de hotell, B&B, villor och andra former av logi, där du har de bästa förutsättningarna för en vällyckad semester i Italien.

Har du behov av hjälp, eller om du har några frågor, är du varmt välkommen att kontakta oss direkt på telefon, mail eller chat. Vi tipsar gärna om upplevelser i området, liksom vi kan hjälpa till med att sätta samman den perfekta semestern för dig och dina resekompanjoner.

Se alla hotell och semesterbostäder i Lombardiet här

Lokala länkar

Hemsida för det lilla klostret hittar du här (på italienska)

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Dorio