Resor till Domaso

En av Comosjöns mest barnvänliga stränder

Domaso ligger i den övre delen av Comosjön - nära några av de vackraste naturområdena i området, t.ex. vårmarkerna Pian di Spagna och högdragen i bakgrunden, som lämpar sig perfekt för vandring.

Utöver ett litet historiskt centrum, så är Domasos fördel utan tvekan den vackra sjöpromenaden, som både kan upplevas till fots och på två hjul. Promenaden för bland annat förbi den äldre delen av Domaso, och vidare ner till den mycket barnvänliga sjöstranden, som består av småsten och är långgrund. Den slags strand hittar man inte på många platser runt Comosjön. Den lilla staden Domaso huserar naturligtvis också en bank, bagare, restauranger och mataffärer.

Utforska området i alla riktningar

Om du gärna vill ut och se dig omkring, så kan en dagstur till den mycket vackra staden Chiavenna (i nordlig riktning mot Schweiz), eller den vackra dalen Valtellina (i riktning mot Sondrio) vara två förslag. Valtellinga är framförallt känd för sina kraftiga rödvin, som nästan själva är värda en hel resa. Prova varianter som Grumello, Inferno, Sasella och Sforzato. Alternativt kan du köra Comosjön runt - eller eventuellt halvera turen med en av bilfärjorna, som konstant seglar kort och tvärs på den centrala delen av sjön. Slutligen är också Luganosjön värt ett besök.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Domaso