Opera & vin vid Gardasjön - 8 dagar

Officiell kategori

Escapeaways kategori

Marie Strutzenblad
Utvalt av
Marie Strutzenblad

Ljuva toner och välsmakande viner

Gardasjön är känd för sin sagolika skönhet, Verona för sin vackra arena och Valpolicella för sina fantastiska viner. I detta paket får du uppleva dem alla och ändå ha tid över till att koppla av och njuta av livet och tillvaron.

Musik och vin är en mycket trevlig kombination, speciellt om du befinner dig i Italien. I detta paket kan vi erbjuda dig dem båda. När det kommer till val av opera har vi valt ut ett känt verk, nämligen den älskade Aida. Boendet kan eventuellt tänkas bli annat hotell än det angivna, men om detta skulle inträffa så får du besked inom det kortaste efter det att du bokat. Standarden och förutsättningarna blir dock de samma. Denna resa kan du boka i perioden 22/6-1/9. Hoteller på resan Dagsprogram Galleri Priser och avreseinformation

En underbar vecka i pittoresk miljö

Detta paket, där opera och vin är i fokus, inkluderar sju övernattningar med frukost. Du ankommer till ditt hotell, checkar in, och på kvällen kan du slappna av och utforska dina omgivningar. Slå dig ner på ett trevligt café, med en kall förfriskning och njuta av stämningen. Vilken dag du åker iväg på en båttur, eller besöker en vingård, beror på vilken dag du väljer att gå på opera.

Privat båttur, vinprovning och opera

I paketet ingår en privat båttur runt Sirmiones halvö. Båten avgår från slottet Scaglieros hamn, och seglar runt halvön på cirka 30 minuter, och från båten kan du se Maria Callas villa från 1920, termalbaden och Catullos grottor, Grotte di Catullo, som är en gammal romersk villa. Innan du kommer tillbaka, kan du också beundra slottets arkitektur från sjösidan. Ytterligare en dag under veckan, är avsatt för att utforska området närmare. Du kommer att besöka de härliga vinområdet Valpolicella som ligger österut, cirka 40 km från Sirmione och 13 km från Verona. Det är ett område rikt på både historia och vacker natur. Du besöker en familjedriven vingård i hjärtat av Valpolicella, där du får ta en tur i vinfälten och besöker den underjordiska bottaia där du kan privsmaka en del av vinerna direkt från vintunnorna. Efter turen får du provsmaka några av de mest kända vinerna från Valpolicella, som Ripasso, Amarone och Recioto - och de serveras tillsammans med lokala specialiteter. När det kommer till operan är vi övertygade om att du kommer få en sprakande upplevelse i den romantiska staden Verona och dess öppna arena. Verona, som ligger ca 38 km från Sirmione, bjuder även på ett mysigt centrum med trånga gränder, bra restauranger och shopping. Givetvis bör du passa på att ta en titt på Julia's balkong och andra kända platser som figurerar i Romeo och Julia.

Det finns mycket mer att se och uppleva

Runt om sjön finns det flera platser som är väl värda ett besök. Du har mysiga städer som Lazise, Garda, Bardolino och Malcesine bara för att nämna några. Har du tid bör du även passa på att besöka Borghetto Sul Mincio, en unik och underbar liten by som anses vara en av landets vackraste.

En resa i kärlekens tecken

Verona anses vara en tvättäkta kärleksstad och tillsammans med den sagolika Gardasjön har du här den perfekta ramen för en romantisk semester. Du kommer att få njuta av ljuva toner som stiger mot högre höjder i Veronas öppna arena. Du kommer även att få en 30 minuters båttur utanför den pittoreska staden Sirmione och ta en runda bort till ett av världens mest kända och älskade vinområden, nämligen Valpolicella, känt b.la för sina Amarone viner.

Du bor med komfort på fyrsjärnigt hotell

Du bor i dubbelrum med dubbelsäng eller twinbäddar, badrum med dusch eller badkar. Faciliteterna är som minimum Sat-TV, minibar, kassafack och hårtork.

Dagsprogram

Detta är ett förslag på hur ditt dagsprogram kan se ut. Operan ligger dock alltid dag två. - Dag 1 – Du ankommer till Gardasjön - Dag 2 – Verona och operakväll - Dag 3 – Upplev Valpolicella och provsmaka viner - Dag 4 – Se Sirmione från sjösidan - Dag 5 – Upptäck sjöns övriga byar och städer - Dag 6 – Ta en vilodag med sol och bad - Dag 7 – Upptäck vindistriktet - Dag 8 – Hemresa, eller fortsätt resan i Italien

Priser och avreseinformation

Du söker som sagt på 7 nätters vistelse. Operan infaller alltid på dag två, d.v.s dagen efter din ankomst till hotellet. Om du vill gå på opera t.ex. den 12/7 ska du alltså söka resor i perioden 11/7-18/7 osv. Vad totalpriset innefattar ser du under rubriken, priset inkluderar. Eftersom det är ankomstdag och operadag som är avgörande, infaller vinprovningen och båtturen de dagar då de är lämpligast. Exakta dagar få du veta efter att du bokat. Du får även då namnet på det vineri du kommer att besöka. Priset inkluderar: - Sju nätter på Palace Hotel i Desenzano el liknande - Parkering på hotellet - Privat båttur utanför Sirmione - Besök på ett vineri med provsmakning av viner och lokala produkter i Valpolicella - Operabiljett (onumrerade stone step seat) Priset inkluderar inte: - Transport till och från Italien och till hotellet - Transport i området (du har egen bil el. hyrbil) - Övriga måltider och drycker - Lokala skatter - Övrigt som inte är nämnt under inkluderat

Opera Aida

Operan Aida hålls följande datum under 2019; 22/6, 27/6, 5/7, 9/7, 12/7, 21/7, 24/7, 28/7, 3/8, 9/8, 18/8, 25/8, 28/8, 31/8, 3/9 och 7/9. Vid extremt dåligt väder har de rätten att cancellera föreställningen.

Därför ska du välja Opera & vin vid Gardasjön - 8 dagar

  • Parkering / Garage
  • Hotellbar

Opera & vin vid Gardasjön - 8 dagar är inte tillgänglig i dagsläget

Opera & vin vid Gardasjön - 8 dagar är inte en del av programmet hos Escapeaway i dagsläget.

Karta och avstånd

Alla visade rumsbilder är exempel. Inredning och storlek kan variera inom samma rumstyp. OBS: Var uppmärksam på att om du beställer ett boende i kategori ”economy” så kan denna typ avvika från våra generella rumsbeskrivningar. På flera hotell är ”economy” av lägre standard och/eller med annat läge och oftast hotellets billigaste rum (med eller utan fönster/utsikt).

Nedan har vi listat utvalda hotell- och rumsfaciliteter på Opera & vin vid Gardasjön - 8 dagar . En del kan vara gemensamma och/eller mot avgift på plats eller höra till specifika rumskategorier.

  • Parkering/garage (ev. mot avgift)
  • Hotellbar

Observera: En del faciliteter, som t.ex. pool och restaurang, kan vara stängda utanför högsäsongen, och kan också innebära direkt betalning till stället (lågsäsongen är normalt sätt från oktober till och med april på de flesta resmål i södra Europa - förutom på vinterdestinationer som Madeira och Kanarieöarna). När det gäller Thailand råder nästan omvända förhållanden (där löper högsäsongen normalt från oktober till april) - dock kan det variera från resmål till resmål. Vi hänvisar till vår FAQ som vi rekommenderar att du läser igenom

Adress

Palace Hotel Viale Francesco Agello, 114/A
25010 Desenzano del Garda

Koordinater

Latitude: 45.4603
Longitude: 10.5859

Så kan du resa

Hos Escapeaway kan du som kund se fram emot möjligheten att sätta ihop din semester precis som du vill. Det vill säga flexibelt avresedatum, reslängd och avreseflygplats. Naturligtvis är det också möjligt att enkelt boka endast hotell, om du vill ordna transporten till och från destinationen själv.

Information om aktuella flygrutter och flygtider finns i steg 2 i sökmotorn när du söker en resa.

På alla resor som inkluderar flyg och hotell har du också möjlighet att boka till en hyrbil eller en transfer tur och retur till ditt hotell. Vi erbjuder både privat transfer eller en delad transfer som kan ha flera stopp. Information om transfer samt kategorier och aktuella priser för biluthyrning kan också ses i de efterföljande stegen i sökmotorn. Priserna för biluthyrning gäller för hela vistelsen med upphämtning/återlämning i samband med ankomst/hemresa till och från vald ankomstflygplats.

Visa mer