Resor till Desenzano del Garda

Gardasjöns inofficiella huvudstad

Utöver den lilla trevliga hamnen och det fina historiska centrum så finns det även en lång sjöpromenad, en lustbåtshamn samt båtbrygga för de många turistbåtar som seglar på sjön. Staden erbjuder ett stort urval av restauranger, caféer, barer och diskotek, cykeluthyrning och en hel del shopping.

Antika rötter

Desenzano är en stad med antika rötter, byggt på resterna av en förhistorisk landsort. Den bjuder på en del intressanta monument från olika historiska perioder, här hittar du bland annat lämningar från Romartiden, men också andra fascinerande epoker är representerade i denna charmiga, levande stad. Den ligger på den sydligaste delen av Gardasjön, och har ett behagligt klimat året runt.

Karta över Desenzano del Garda

Klicka på kartan här nedan för att se alla de semesterbostäder vi erbjuder i staden, samt en översikt över de närmaste flygplatserna samt avstånd till städer i norra Europa. Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway har du tillgång till fler än 1500 semesterlägenheter i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i Lombardiet.

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Desenzano del Garda? I sökmaskinen här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring den populära semesterstaden.

Drömmer du om en semester, där du kan vara helt för dig själv och bara slappna av? Då ska du överväga att hyra en hel villa i Italien. Det är en perfekt lösning, om ni är en större grupp som reser tillsammans - så att ni kan mysa vid poolen, i trädgården osv. utan att dela med andra gäster.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad på Sardinien för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Förbindelsernas stad

Desenzano betraktas som Gardasjöns huvudstad. Detta skylls delas på dess storlek (ca. 25 000 invånare), delt på att du härifrån lätt kan ta dig runt i området. Det avgår tåg till bland annat Milano, Verona och Venedig, buss till destinationer som Trentino och Veneto, färjor avgår på fasta tider till städer runt hela sjön, och här är dessutom nära till motorvägen A4 (MI-VE).

Trevlig hamn och mycket mer

Utöver den lilla trevliga hamnen, och det vackra historiska centret, finns det också en lång sjöpromenad flankerad av träd, en lustbåtshamn, samt en brygga för alla de turbåtar som seglar på sjön.

I stadens centrum hittar du många trevliga barer, bra restauranger och gelaterior, flera biografer, diskotek, ställen där du kan hyra cyklar, shoppinggator - och framförallt runt Piazza Malvezzi och Piazza Matteotti, samt i den gamla hamnen, är det mycket liv. Den första söndagen varje månad är det marknad i staden, där du kan hitta ett brett urval av antikviteter, handmålad keramik, kläder och lokala delikatesser som t.ex. färsk salami.

Utflukter

Utöver de lite mer fjärran utflyktsmålen som Verona och Venedig, finns det massor av intressanta sevärdheter och charmiga städer i närområdet. Du bor t.ex. bara några få kilometer från Sirmione på spetsen av Benacos Halvö, som framförallt är berömt för Catullus Grottor. Utöver denna, och alla andra trevliga småstäder runt sjön - varav flera som kan besökas med båt - bort du också bra placerad i förhållande till nöjesparkerna Gardaland och Caneva World. Det är populära utflyktsmål bland barnfamiljer.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Desenzano del Garda

Populära hotell i Desenzano del Garda

Italien, Norra Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
9,7
Fantastiskt
437 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Pool (ev. säsongsöppen)
  • Internet/Wi-Fi
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
8,8
Mycket bra
1169 omdömen
  • Närmaste flygplats: 39 km
  • Närmaste strand: ca. 50 m
  • Pool (ev. säsongsöppen)
Italien, Norra Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
9,1
Fantastiskt
1051 omdömen
  • Närmaste flygplats: 37 km
  • Internet/Wi-Fi
  • Parkering / Garage

Vad tycker gästerna om i Desenzano del Garda?

8,0
Samlade gästomdömen
Baserat på 9 recensioner