Hideaways och boutique-hotell i Colmegna

Hideaways är det vi erbjuder dig som är lite mer kräsen och som tycker om att man har tänkt på alla detaljer utan att det för den skull behöver vara lyx. Ett Hideaways-hotell i Colmegna lever upp till en rad stränga krav från vår sida, som till exempel ett begränsat antal rum, särskilt bra läge och framför allt massor av charm och atmosfär. Boka ett Hideaway eller ett boutique-hotell i Colmegna när semestern ska ha lite extra krydda.

Charmig landsort vid Maggioresjön

Colmegna ligger i ett vackert naturområde på Maggioresjöns östra bredd - nära utflykter till Schweiz och Luganosjön.

Colmenga är en liten by längst Maggioresjöns östliga bredd. Härifrån är det en fin utsikt över sjön och de karaktäristiska omliggande bergen. I Colmegna hittar du en fin sjöstrand med grovt sand, och den är barnvänlig då det är långgrunt. I byn finns en kyrka och en pizzeria, och det går tåg härifrån, mot norr till Schweiz och mot söder till Luino.Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos Escapeaway kan vi erbjuda dig mer än 1500 semesterbostäder i Italien - däribland ett brett urval av handplockade hotell och semesterlägenheter i runt Maggioresjön och i övriga Lombardiet.

Oavsett om du gärna vill bo vid sjöbredden, vid stora sevärdheter och bra restauranger, eller kanske i lugnare omgivningar ute på landet, kan du snabbt få en översikt över tillgängliga semesterbostäder genom att använda sökmaskinen här ovan.

Har du frågor, eller vill gärna ha hjälp med att hitta det perfekta valet av bostad för dig till din semester, är du alltid välkommen att kontakta oss för att få våra tips och råd.

Vill du gärna uppleva flera olika delar av Italien, kan du naturligtvis också välja att bo på olika platser under din semester - så får du se fler delar av det fascinerande stövellandet.

Transport

Ska du spendera semestern i Colmegna, är närmste flygplats Milano Malpensa, men inom räckvidd ligger exempelvis också Milano Linate och Bergamo. På alla dessa flygplatser är en rad flygbolag aktiva, med ankytning till Skandinavien (bland annat, Ryanair, easyJet, SAS och Vueling), så det är lätt att hitta en resa till Maggioresjön. 

Läs mer om flygförbindelser till Italien här

Det kör både tåg och buss till Colmegna från Milano. Därtill kommer en bra vägförbindelse och det är därför att rekommendera att ha en hyrbil under semestern, om du vill ha möjligheten att i eget tempo utforska mer än bara närområdet. Med en bil är det dessutom lättare att vara mer spontan, utan att behöva tänka på att passa tidtabeller.

Läs mer om att hyra bil i Italien här

Restauranger och shopping

Pizzerian ligger nere i närheten av tågstationen, och därutöver finns det en hotellrestaurang på Camin Hotel Colmegna nere vid sjön.

Om du önskar ett lite större urval av restauranger och butiker, kan du med fördel köra norrut cirka 3 km till Maccagno, eller söderut till den lite större staden Luino, som ligger cirka 4 km från Colmegna.

Utflykter

Kanske ska semestern bara användas till att njuta av sjöutsikten, och avslappning med en bra bok. Men har du apetit på fler upplevelser, är Colmegna en bra utgångspunkt för att utforska de många andra charmiga städerna och bergen omkring Lago Maggiore. Verbania på sjöns västra sida, som av många anses vara den vackraste platsen i området, bör såklart upplevas. Lägg vägen förbi den botaniska trädgården vid Villa Taranto, som rymmer tusentals plantor - däribland många som är sällsynta i Europa. Därefter kan du njuta av stadens stora urval av restauranger och butiker. Du bor också ganska nära gränsen till den södra delen av Schweiz. Grannlandet är också ett perfekt utflyktsmål. Åk till exempel till Locarno, som kan skryta med att ha det varmaste klimatet i Schweiz. Schweiz och Italien delar också på grannsjön Luganosjön, som liksom Maggioresjön bjuder på både vacker natur och idylliska landsorter.Vad är ett Hideaway?

Är du en livsnjutare? Är en säng inte bara något som är praktiskt att sova i när du är på semester? Då kan ett hideaway i Colmegna vara något för dig. Precis som resten av utbudet du hittar hos Escapeaway, så är samtliga hotell, villor och semesterlägenheter noga utvalda – ett hideaway är bara särskilt och extra omsorgsfullt handplockat.  

Utöver att ett hideaway ofta är ett charmerande och mindre hotell som är mycket uppskattat av sina (stam)gäster, så skiljer det sig dessutom från andra bra ställen genom att det har sin egen personlighet. Till exempel kan det vara familjeägt eller vara särklassigt beläget – det kan också vara något helt annat – till exempel ett boutique hotell. Inte ett hideaways är det andra likt, men de har det gemensamt, att de har något unikt att erbjuda.

Boka ett Hideaway-hotell separat eller boka en paketresa som inkluderar flyg till attraktiva priser online här på sidan, då får du samtidigt trygghet i form av resegarantin och paketreselagen. Varmt välkommen!

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hideaways i Colmegna