Resor till Colmegna

I lilla, trevliga och lugna Colmegna som har egen barnvänlig sjöstrand och ligger omgiven av ett vackert naturområde får du en perfekt utgångspunkt för en avkopplande resa till Maggioresjön och norra Italien. Boka din resa till Colmegna med Escapeaway i dag!

Om du är på jakt efter ett resmål vid Maggioresjön, som erbjuder vacker natur, ett behagligt, milt klimat, läcker gastronomi och massor av lugn och ro för en avkopplande semester i Norditalien, långt från de stora turiststråken, då är Colmegna precis något för dig.

Colmegna ligger vackert utbrett längs Maggioresjöns östra strand i Varese-provinsen i det nordvästra hörnet av regionen Lombardiet och har en fin utsikt ut över sjön och de vackra, omgivande bergen som är så typiska för området.

Fin och barnvänlig sjöstrand

I denna lilla mysiga stad, som bara har omkring 400 invånare, hittar du en vacker kyrka, en pizzeria, som ligger nere i närheten av järnvägsstationen, en hotellrestaurang (på Camin Hotel Colmegna) nere vid sjön. och en fin sjöstrand med grov sand, som även är väl lämpad för familjer med barn, eftersom här är långgrunt. 

Även om stadens beskedliga storlek gör att det är begränsat med inköpsmöjligheter, så kommer du inte att sakna något på din resa till Colmegna, eftersom du bara behöver köra cirka 3 kilometer norr över till staden Maccagno eller 4 kilometer söder ut till den lite större staden Luino, om du vill ha ett lite större utbud av affärer och restauranger.

Sevärdheter och upplevelser

Colmegna stad har inte några större historiska eller kulturella sevärdheter, men det är inte heller därför som folk väljer att resa till staden. Colmegna är det perfekta stället om du söker ett lugnt och avkopplande resmål vid Maggioresjön, långt bort från de stora turiststråken i de större städerna och vid de större italienska sjöarna, och samtidigt är staden en fantastisk utgångspunkt för dagsutflykter till de andra småstäderna längs Maggioresjöns stränder och till nordvästra Italiens största sevärdheter.

Du kan till exempel göra en dagsutflykt i sydlig riktning till storstaden Milano, Italiens näst största och Norditaliens största stad, som bara ligger ett par timmars körning från Colmegna med din hyrbil, eller så kan du köra i sydöstlig riktning till historiska Bergamo, som också bara ligger ett par timmars körning från Colmegna i en hyrbil.

Om du är intresserad av stora naturupplevelser så finns det mängder av möjligheter: Bara 30 kilometer från staden ligger den vackra naturparken Parco Regionale Campo Flori; och vid sidan om den, på ungefär samma avstånd från staden, ligger en annan av områdets naturparker, Parque delle Cinque Vette. I västlig riktning cirka 50 kilometer från staden ligger en tredje spännande naturpark, Parque Nazionale della Val Grande.

Det är även som gjort för att göra en dagsutflykt till Schweiz, eftersom staden bara ligger några få kilometer från den schweiziska gränsen.

Boka din resa till Colmegna online

Du kan lätt boka din resa till Colmegna i regionen Lombardiet online. Välj själv om du vill boka en paketresa som inkluderar flyg, hotell och eventuell hyrbil eller transfer, eller om du själv vill arrangera din resa till och från Italien och enbart boka ditt hotell eller din semesterlägenhet genom Escapeaway. Bokar du en resa som ett sammansatt paket täcks du automatiskt av paketreselagen och resegarantin. Du hittar aktuell information om flygavgångar, flygbolag och priser online i sökmotorn, och du kan bland annat resa till Colmegna och andra resmål från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn.

Välkommen till Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Colmegna där du bor på noga utvalda hotell under din semester. 

>> Läs även om resor till Baveno
>> Läs även om kör-själv semester till Lago Maggiore

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Colmegna