Resor till Colico

Mysiga Colico är känt som en av de bästa platserna att windsurfa på i hela Comosjön, men det finns även mycket annat att hitta på här. Colico är dessutom en bra utgångspunkt att utforska Comosjöns småstäder och bergiga inland ifrån. Boka din resa till Colico med Escapeaway i dag!

Colico ligger vid foten av Monte Legnone, som med sina 2 609 meter är det högsta berget vid Comosjön. Den långsträckta sjön är känd för sina vackra landskap och idylliska små städer som omger den. Colico är inget undantag med sitt läge ända nere vid vattnet och utsikt mot de höga grönklädda bergen. När du väl slagit dig ner på en bänk på stadens huvudtorg, Piazza Giuseppe Garibaldi, eller på någon av trottoarserveringarna här, kan det vara mycket svårt att slita sig från denna underbara syn. Även om Colico inbjuder till en avkopplande livsnjutarsemester där du går helt ner i varv så är staden och området även ett resmål som erbjuder mängder av aktivitetsmöjligheter för hela familjen.

Windsurfing och vandringsturer

Får du behov av ett uppfriskande dopp i sommarvärmen så ligger det stränder på båda sidor av staden. När det gäller strandliv är Colico dock mer känt för sina bra vindförhållanden för surfing. Staden står till exempel värd för Italiens World Cup i kitesurfing. Det är emellertid inte enbart världens bästa surfare som reser till Colico för att utnyttja de jämna vindarna, det ligger även surf- och segelskoloror här som erbjuder uthyrning av utrustning och undervisning för nybörjare.

På land kan du lätt få flera dagar att gå genom att vandra bland de frodiga bergen nära staden. Snör på dig vandringskängorna och följ till exempel en av stigarna upp mot toppen av Monte Legnone för att njuta av den fantastiska utsikten där ifrån. Turen upp till den pyramidformade toppen kommer nog ge dig lite svett på pannan, men det är värt ansträngningen! Den mest populära utgångspunkten för en vandring upp till toppen av Monte Legnone är vid Rifugio Roccoli Lorla (1 460 meter), som du kan nå på omkring 50 minuter med bil från Colico. Det är en slingrig väg dit upp, men den är asfalterad nästan hela vägen. Själva vandringsleden från utgångspunkten till toppen är enligt Club Alpino Italiano (CAI) enbart för erfarna vandrare då det är en del utsatta sektioner längs vägen, framför allt den sista biten mot toppen där man måste gå på både händer och fötter och hålla sig fast i kablar som är fastsatta i berget.

Om detta inte låter som något för dig så finns det även gott om möjligheter att bege sig ut på mer överkomliga vandringsturer i området omkring Colico. Det kunde till exempel vara en tur upp till vakttornet Torre di Fontanedo, som byggdes av stora stenar år 1357. Detta är en tur som hela familjen kan klara av, och även här från 700 meters höjd har man en vacker utsikt ner mot sjön och bergen på den motsatta sidan.

Bra utgångspunkt för utflykter

Trots sin placering ända uppe i den norra änden av Comosjön så ger Colico dig en bra utgångspunkt för att utforska de andra städerna vid sjön och resten av regionen. Du kan faktiskt åka båt från Colico till både Como stad och Lecco, dessutom kan du lätt ta tåget eller själv köra till Milano, där du på vägen ner längs sjöns östra sida passerar flera charmiga städer. Det kan även varmt rekommenderas att avsätta god tid till att besöka till exempel Varenna, som inte är särskilt stort, men som i gengäld av många anses vara Comosjöns kanske vackraste och mest charmiga stad. Här ifrån kan du för övrigt ta båten över till Bellagio, som också ligger vacker och dessutom erbjuder lite mer liv och rörelse på sina gator.

Det kan på det hela taget verkligen rekommenderas att utnyttja möjligheten att åka båt runt mellan Comosjöns städer. Det är inte alltid det snabbaste sättet, men det är något visst med att ankomma till ett nytt ställe från sjösidan.

Så bokar du en resa till Colico

Med Escapeaway kan du smidigt och lätt boka en problemfri och säker resa till Colico med möjlighet till avresa från flygplatserna i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn. Den intelligenta sökmotorn dammsuger hela tiden nätet efter de bästa priserna på flygbiljetter med reguljärflyg till exempelvis Bergamo och kombinerar dem med våra utvalda hotell i Colico. Vi sätter samman det hela till en paketresa med Resegaranti så att du får det bästa av två världar. Komplettera paketet med en hyrbil för att få bästa möjliga upplevelse när du kommer fram. Trevlig resa!

>> Läs även om resor till Dervio

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Colico

Vad tycker gästerna om i Colico?

8,8
Samlade gästomdömen
Baserat på 5 recensioner