Resor till Clusane

Clusane är rätta resmålet om du är på jakt efter orörd, vacker natur vid Iseo-sjöns stränder, läcker norditaliensk gastronomi och massor av lugn och avkoppling. Boka en resa till Clusane med Escapeaway i dag!

Den lilla, lugna landsorten Clusane med under 2 000 invånare ligger vackert på en kulle vid Iseosjöns strand i regionen Lombardiet i norra Italien. Här lever lokalinvånarna fortfarande deras traditionella norditalienska liv utan att göra mycket väsen av sig med den vackra Iseosjön vid stadens fot och med de mäktiga Alperna i bakgrunden. I Clusane har du med andre ord de perfekta förutsättningarna för att kunna tillbringa en avkopplande och lugn semester, medan du njuter av den läckra, lokala gastronomin, Iseosjöns milda klimat och stadens omgivande natur.

Om du får behov av lite variation under din resa till Clusane så har staden en liten hamn varifrån du kan ta båten till andra charmiga småstäder längs Iseosjöns stränder; eller så kan du göra en dagsutflykt till någon av de större städerna i området, så som Bergamo som bara ligger 35 kilometer från staden eller Brescia som bara ligger omkring 30 kilometer från staden. Eller så kan du göra en dagsutflykt till Norditaliens mest betydelsefulla stad, Milano, som bara ligger en och en halv timmes körning bort och som bjuder på en mängd av kulturella och historiska sevärdheter.

Välkommen till denna del av Italien med Escapeaway, vi är specialister på resor till Clusane och andra spännande resmål i regionen Lombardiet där du bor på noga utvalda hotell på din resa. Välj först om du vill resa till Clusane från flygplatsen i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Köpenhamn - så hittar vår intelligenta sökmotor de bästa priserna på flygbiljetter åt dig. Välj därefter ett hotell i Clusane som fått fina recensioner och som passar dig så sätter vi ihop en paketresa som är säkrad av Resegaranti och till ett pris som du inte hittar bättre någon annan stans. Komplettera din bokning med en hyrbil för optimal frihet och flexibilitet på resan.

Speciella gastronomiska traditioner

Staden är känd för sina speciella gastronomiska traditioner, bland annat för sin lokala specialitet, Tinca al forno, som består av sötvattenfisken sutare, som tillagas i ugnen och som sedan serveras med polenta. Enligt en lokal legend har rätten tillagats i staden sedan mitten av 800-talet - och rätten tycks på något sätt ha smält samman med stadens historia till den grad att den till och med står omnämnd på stadens vägskylt, där det står: "Benvenuti a Clusane, il paese della tinca al forno" ("Välkommen till Clusane, landet med tinca al forno").

Upplevelser och sevärdheter

På grund av stadens begränsade storlek är det ont om historiska och kulturella sevärdheter i Clusane, men staden har faktiskt en spännande historia, som går ända tillbaka till antiken, vilket du bland annat kan se spår av vid stadens romanska minnessten som är tillägnad Jupiter samt vid stadens ruiner av de antika kurbaden, Therme Clodianae.

På den södra stranden kan du se det historiska palatset, Palazzo Carmagnola, som vilar över en tidigare fästning från 1400-talet och som absolut är värd ett besök.

Utflyktsmöjligheter

Det går snabbt och lätt att ta sig runt i Lombardiet med Clusane som utgångspunkt, och du behöver inte köra långt för att uppleva stora sevärdheter. Du kan till exempel göra en dagsutflykt till de större städerna i området så som Brescia, som bara ligger omkring 30 kilometer från staden, eller Bergamo, som bara ligger 35 kilometer från staden, eller så kan du göra en dagsutflykt till Italiens "andra" huvudstad och Norditaliens största stad, Milano, som bara ligger en och en halv timmes körning bort, och som erbjuder en mängd kulturella och historiska sevärdheter.

>> Läs även om resor till Porlezza
>> Läs också om storstadssemester i Milano

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Andra länkar

Hotell i Clusane

Vad tycker gästerna om i Clusane?

7,4
Samlade gästomdömen
Baserat på 7 recensioner