Resor till Cernobbio

Cernobbio är den tredje största staden vid Comosjön och den ligger vid kanten av sjön precis vid foten av berget Monte Bisbino. Det är ca. 4 km mellan Cernobbio och Como som man kan välja att åka till med bil eller med båt.

Staden har alltid varit en populär semesterort och har under många århundranden varit det givna stället att tillbringa sin semster på för många rika familjer från Como och Milano. Detta har även bidragit till det stora antal villor och parker som ligger utspridda runt området

Idag är staden främst känd för att här finns det vackra lyxhotellet Villa d´Este som byggdes under 1600- talet för Kardinlen Tolomeo Gallio. Hotellet rymmer en stor kollektion av målningar och skulpturer från 1600-talet och är omgärdat av en stor park med grottor, statyer och fontäner. En annan berömd villa är Villa Erbe som idag fungerar som konferens- och kurscenter men som även användes som bakgrund i filmen Oceans Twelve med bland annat George Clooney och Brad Pitt. Den älsta delen av staden ligger längst med sjön var man finner ett stort urval av eleganta butiker, restauranger och barer. I denna bilfria zone finner man även färjeläget varifrån man kan segla till andra städer längs Comosjöns bredd. Nerifrån staden går det en stig hela vägen upp till toppen av Monte Bisbino som ligger på 1325 meters höjd och varifrån man har en panoramisk utsikt över hela sjön.

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Cernobbio

Vad tycker gästerna om i Cernobbio?

8,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 6 recensioner