Resor till Capriolo

Ideal utgångspunkt vid Iseosjön

Capriolo är ett bra exempel på en italiensk medeltidsstad, som har lyckats bevara både sina gamla byggnader och traditioner.

Staden ligger längs floden Oglio i vindistriktet Franciacorta, nästan mitt emellan Iseosjön och motorvägen mellan Milano och Venedig. Utgångspunkten är därför ideal, då det endast är cirka 3 km till sjön, och det samma till motorvägen, som snabbt leder dig till platser som Bergamo, Brescia, Milano, Gardasjön och Verona.

Karta över Capriolo

Klicka på kartan över regionen Lombardiet för att få en överblick över området, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i denna del av Italien.

Vid vin och sjö

Capriolo i sig själv erbjuder inte speciellt mycket, men ligger bland de finaste vinmarkerna i vindistriktet Franciacorta, mest känt för sina porlande viner. Den historiska landsorten, som ligger på en höjd, framstår som lugn och stillsam, men erbjuder trots allt både bank, pizza take-away, post och ett café. Högt ovanför landsorten ligger borgen Castello di Capriolo från 1200-talet, som är öppen för besök.Hotell eller semesterlägenhet i Capriolo?

Hos Escapeaway Resor har du tillgång till fler än 1800 semesterlägenheter i till din semester i Italien, däribland ett brett urval handplockade hotell, villor och semesterlägenheter vid Iseosjön i Lombardiet. Vi sätter stor ära i att hitta stämningsfulla, nya destinationer, där du kan uppleva äkta italiensk charm och gästfrihet. Samtidigt hittar bland vårt urval, även flera hundratals semesterbostäder, de bästa hotellen, och trevliga semesterlägenheter på de redan populära destinationerna. 

Är du på jakt efter den perfekta semesterbostaden i Capriolo? I sökmotorn här på sidan hittar du vårt urval av handplockade hotell, villor och semesterlägenheter i och omkring landsorten. Använd gärna filterfunktionen i sökmotorn för att hitta helt rätt.

Har du frågor, eller behöver hjälp med att hitta precis rätt bostad i Piemonte för dig, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Flygplatser och lokal transport

Även om Lombardiet ligger inom överkomligt köravstånd, väljer många av våra resenärer att flyga för att så mycket tid som möjligt i Italien. När du ska bo i Capriolo, är det Bergamo flygplats som ligger närmast - endast 22 km bort. Du kan eventuellt också välja att flyga till flygplatserna vid Verona eller Milano, som också ligger inom räckvidd. Det är därför ofta ganska enkelt att hitta en direkt rutt hos ett av alla de flygbolag som betjänar dessa flygplatser.

Urvalet av flygbolag och rutter ändras löpande. Därför rekommenderar vi att du söker efter aktuell information om flygförbindelser till Italien i sökmaskinen här på Escapeaways hemsida. Där kan du också jämföra priser mellan alla flygbolag, som flyger till Italien.

Avsaknaden av en tågförbindelse till staden, samt den närliggande motorvägen, betyder att det är enklast att spendera en semester här om du har en hyrbil. För flygresenärer är det mest praktiskt att boka en hyrbil med avhämtning på flygplatsen, så kommer du snabbt fram till din semesterbostad, och är redo att utforska områdets sevärdheter under semestern.

Restauranger och inköp

Det ligger en del restauranger, framförallt längs den nord-syd-gående motorvägen. Inom bara några få kilometer finns också supermarknader där du kan hitta det mesta. Har de kulinariska upplevelserna stor betydelse för din semester, är det naturligtvis också möjligt att njuta av lokala produkter från Franciacorta vindistrikt.

Utflykter

Capriolo är en perfekt bas för en upplevelserik semester med många utflykter. Bland områdets huvudattraktioner finns Iseosjön och Franciacorta vindistrikt, som endast ligger några få kilometer bort.

Seglatsen ut till Monte Isola kan t.ex. varmt rekommenderas. Den lilla ön är otroligt charmig, och du kan enkelt spendera en eftermiddag med att gå på upptäcktsfärd i de bildsköna fiskelägena, och i den vackra naturen. Dagen kan du runda av med att prova lokala specialiteter på en av de mysiga restaurangerna, som bland annat är kända för sina grillade sardiner.

Om du vill stilla shoppingsuget, ligger Franciacorta Outlet nära - och här hittar du otalika butiker med stora rabatter på designerkläder och mycket annat. Tack vare den närliggande motorvägen, kan du också ta en utflykt till Milano eller Verona.

Lokala länkar

Stadens egen hemsida hittar du här

Resor till Italien

Läs mer om Italien och få inspiration till din kommande resa här

Hitta din resa till Italien här

Hotell i Capriolo

Vad tycker gästerna om i Capriolo?

7,7
Samlade gästomdömen
Baserat på 26 recensioner