Minitalia-Leolandia Park

Minitalia-Leolandia Park ligger i Capriate San Gervasio i Bergamo-provinsen ca. 10 minuters bilkörning från Bergamos flygplats. Parken är en stor nöjespark med 26 nöjesfaciliteter, ett akvarium med bland annat hajar och inte mindre än 56 olika fiskarter, ett terrarium med 62 olika krypdjur, teater – och musikaluppträde med bland andra Peter Pan.

Här finns dessutom en bondgård med 30 olika djur från landet och ett mini-Italien med miniutgåvor av flera av de mest kända monumenten i Italien. I parken lever dessutom den största samling av papegojor i Italien – inte mindre än 400 färgrika fåglar fördelat på 90 olika arter. Ett besök på museet om Leonardo da Vincis verk kan också rekommenderas.

När hungern smyger sig på kan man välja bland hela 8 olika matställe bland annat i Leobaren, i pizzerian, Texas-grillen, glassbarerna och de två picnic-områdena.

Parken är öppen från april till och med augusti från kl. 9.30 till kl. 18.00 – några dagar i högsäsongen har parken öppet till kl. 20.30. I mars, september och oktober håller parken endast öppet om lördagar och söndagar. Läs mer på: www.leolandiapark.it